De ce adorm barbatii dupa sex?

2009_sextips_somn-sexDesi sexul pare a fi o indeletnicire pe care animalele pot sa o faca fara nici cele mai mici impedimente, iata ca la oameni acestea nu inceteaza sa se diversifice? De ce? Pentru ca oamenii problematizeaza.

Una dintre problematizarile frecvente care ocupa mentalul feminin si care de multe ori tine loc de postludiu este: de ce adoarme al meu dupa sex? Desigur daca somnul lui nu este suficient de profund cat sa faciliteze ignorarea partenerei problematizarea sfarseste printr-o cearta de proportii. Sa vedem: Este sau nu legitima supararea?

El vrea somn, ea vrea postludiu
Oboseala fizica in urma efortului depus si starea de relaxare post orgasmica pe care o induce sexul, provoaca somnolenta. Hormonii produsi de barbati si femei in timpul orgasmului ii pot conduce la dorinta de a se intinde pe spate, iar starea de relaxare psihica si fizica duce, deseori, la somnolenta. Apoi pozitia sexuala adoptata in timpul actului sexual il poate mobiliza mai puternic pe barbat. Respiratia sacadata ii poate provoaca o insuficienta de oxigen, care poate duce la somnolenta. In esenta, problema vine din faptul ca femeile si barbatii au viziuni diferite despre ceea ce inseamna afectiune: el vrea sex, ea vrea tandrete si cuvinte frumoase.

Psihosexolog Jeni Chiriac
Clinica TerapiaM
Tel: 021 210 25 65