De ce iubesc barbatii femeile incaltate in pantofi cu toc?

De ce iubesc femeile atat de mult pantofii cu toc, stim, dar de ce apreciaza atat de mult barbatii femeile care poarta tocuri, aflam in randurile ce urmeaza. Stim ca pantofii cu toc pot face mersul dificil, stim si ca acestia cauzeaza dureri de picioare si ca pot duce chiar la deteriorarea coloanei vertebrale, insa facem aceste eforturi pentru ca… “baba sufera la frumusete”. Cu toate ca am inceput cu efectele negative pe care mersul pe tocuri le are asupra noastra, am lasat ce este mai bun la sfarsit. Afla in randurile care urmeaza de ce reprezentantii sexului tare intorc capul, necontenit, pe strada dupa o femeie care poarta tocuri.… pentru ca tocurile scot in evidenta feminitatea

Tocurile inalte “obliga” practic purtatoarea sa-si arcuiasca spatele, astfel incat sanii sa iasa in fata, iar fesele inapoi. Faptul ca piciorului ii este imposibil sa stea comod, urcat pe tocuri de 15 cm, face ca abdomenul sa se aplatizeze obligatoriu. Tocurile inalte accentueaza formele feminine prin exagerarea curbelor trupului.

… pentru ca tocurile “leagana” trupul purtatoarei

Cand o femeie poarta tocuri, ea este mult mai seducatoare si atrage mai mult atentia barbatilor. Trupul care se balanseaza, cand pe stanga, cand pe dreapta, scoate in evidenta soldurile purtatoarei si o face sa para ca danseaza pe o melodie lenta cu miscari lascive. Soldurile balansate in miscari lente sunt extrem de atractive in viziunea barbatilor.

… pentru ca tocurile fac ca picioarele sa arate bine lucrate

Chiar si atunci cand ai celulita pe picioare, o pereche de jeansi si un pantof cu toc inalt fac ca acest lucru sa nu mai reprezinte o problema. Tocurile alungesc picioarele si, in plus, dau senzatia ca acestea sunt bine lucrate si tonifiate, mai ales muschiul gambei (asta pentru ca nimeni nu stie ce se ascunde sub blugi).

… pentru ca tocurile arcuiesc picioarele

Arcuirea suplimentara a piciorului intr-un pantof cu toc inalt este, de asemenea, socotita a fi extrem de feminina si de atractiva.

… pentru ca tocurile fac ca femeile sa para mai inalte decat sunt

Tocurile, desigur, fac ca purtatoarea sa para cu cativa centimetri mai inalta decat este in realitate. In functie de preferinte, femeile isi aleg pantofii fie cu tocuri inalte, high heels, fie cu toc mic. Cu toate acestea, acest punct este discutabil, deoarece intr-o cercetare citata de “Evolutionary Aesthetics” se afirma ca mai mult de jumatate dintre barbati prefera femeile mai mici de statura.

Text: Andreea Popescu