De ce scade activitatea sexuala in timpul casniciei?

shutterstock_12594409Ce trebuie sa stii inainte de a citi ceea ce urmeaza:

• Americanii fac mai putin sex decat alte nationalitati;
• Cu cat este mai gospodina o femeie, cu atat va face mai putin sex;
• Cuplurile din America marturisesc ca sunt prea obosite pentru a face sex.

Te-ai intrebat vreodata cate partide de sex exista intr-o casnicie? Ei bine, daca ti-a trecut prin cap aceasta intrebare, mai jos vei gasi raspunsul.

Potrivit unui studiu realizat de compania Durex privind activitatea sexuala intr-o casnicie, s-a constatat faptul ca americanii prezinta cea mai mica rata a activitatii sexuale, comparativ cu restul lumii (118 ori pe an, comparativ cu media de 127 de ori pe an). Intr-un alt studiu realizat de faimosul Kinsey Institute, s-a relatat faptul ca 13% din cuplurile casatorite fac sex doar de cateva ori pe an, 45% de cateva ori pe luna, 34% au declarat ca de 2-3 ori pe saptamana si doar 7% au raportat o activitate sexuala de 4 sau mai multe ori pe saptamana.

De obicei, barbatii tind sa raporteze un nivel mai ridicat al activitatii sexuale comparativ cu femeile. Dar daca este asa, de ce studiile arata contrariul? De ce rata activitatii sexuale in casnicii este in continua scadere? Sa fie de vina femeile sau barbatii? Ramane de vazut…
Femeile casnice au o activitate sexuala scazuta

Dintr-un alt studiu privind sexualitatea in 6 tari africane a reiesit faptul ca femeile care sunt preocupate prea mult de treburile casnice tind sa aiba o viata sexuala scazuta. Concret, daca femeia este responsabila in totalitate de treburile casnice, gospodarie, obligatii familiale, automat ea se va simti mult prea obosita pentru a mai face sex. Femeia care impartaseste in mod egal treburile casnice cu sotul ei va beneficia de mai multe partide de sex. Aceasta constatare a fost publicata in Journal of Sex Research.

In timpul casniciei activitatea sexuala scade

Mai intai de toate, studiul a fost realizat in 6 tari din Africa, locul unde circumcizia femeilor inca se mai practica in multe cercuri. Privind dintr-un alt unghi al acestei constatari, aceasta interventie chirurgicala distructiva si periculoasa in majoritatea cazurilor poate afecta placerea sexuala a femeii.
Aici, in America, ne confruntam cu o crestere fara precedent a puterii feminine economice si sexuale. Intr-un studiu realizat de National Sleep Foundation s-a constatat ca 1 din 4 cupluri americane sunt prea obosite pentru a face sex. Aceasta statistica duce la intrebarea: Sunt  cuplurile casatorite prea obosite pentru a mai face sex, sau doar sotia este prea obosita? La urma urmei, femeile detin controlul vietii sexuala in cele mai multe casatorii.

Actul sexual, vazut ca un schimb de putere intre femeie si barbat

In cele din urma, sexul poate fi un schimb de putere. El cucereste puterea ei sexuala si ea cucereste masculinitatea lui. Puterea de decizie in America este de obicei legata de puterea financiara: ea, care castiga bine, nu mai este preocupata de treburile casnice. Deci acest studiu ma face sa ma intreb despre activitatea sexuala a sotiilor care castiga mai mult decat sotii lor. Oricum s-ar pune problema, intrebarea mea este: femeile nu vor sa faca sex? Sau se simt doar obosite pentru a mai intretine relatii sexuale?

Text: Andreea Popescu