De ce sunt atrase fetele de baietii rai?

fetele-si-baietii-raiMarlon Brando si James Dean sunt doi dintre “baietii rai” de la Hollywood care au atras privirile a milioane de femei. Trasaturile armonioase, simetrice, maxilarele puternice si privirea usor trista au facut furori printre reprezentantele sexului frumos. Se pare ca, frumusetea fizica in combinatie cu un pic de agresivitate sunt atuurile principale ale barbatului cu success la fete. Dupa cum releva o cercetare realizata cu peste 1000 de femei care au fost puse sa aleaga dintre mai multe imagini cu chipuri de barbati, acestea ii prefera pe cei care emana masculinitate si nu zambesc. In schimb, barbatii sunt atrasi de femeile care zambesc, probabil datorita faptului ca par fericite si vulnerabile. Asadar, zambeste si toata lumea va zambi cu tine!Ce au atat de special “baietii rai”?

Tipii rai au o pleiada intreaga de calitati provocatoare: au incredere in sine, umor, charisma si, evident, un aspect fizic placut. Frumusetea, atat la barbati, cat si la femei, corelaza pozitiv cu sanatatea fizica si cu inteligenta. Suntem atrasi de oamenii aratosi si destepti deoarece ne semnalizeaza incostient o buna calitate a genelor. Alaturi de aceste insusiri dezirabile, bad boys au in dotare si artileria grea, si anume un strop de narcisism care se reflecta in comportamentul egoist, arogant si vanitos, un pic de machiavelism cu care exploateaza fara remuscari sentimentele celorlalti si o atitudine agresiva. Barbatii agresivi sunt orientati spre actiune si cauta riscul si senzatiile tari in tot ceea ce fac. Astfel ca, atractia femeii pentru barbatul care se se descurca in orice situatie si care are abilitatea de a lupta cu autoritatea, este justificata. Chiar daca potentialul lor este prost canalizat, ei sunt perceputi drept eroi, iar baietii draguti si la locul lor trec neobservati.

Baietii rai sunt si greu de cucerit!

Acesta este un aspect care produce un puternic raspuns emotional. Orice lucru pe care il obtinem cu efort devine mult mai atragator, deoarece il percepem ca pe o resursa rara la care cu cat ajungem mai greu cu atat e mai valoroasa. E valabil si pentru barbatii care vor sa cucereasca o femeie. Cu cat aceasta se “lasa mai greu”, cu atat este mai dorita. Poarta denumirea de aversiune fata de pierdere si atractia catre ceea ce este rar.

Femeii ii place sa joace rolul de vindecator

Femeia crede ca poate transforma, cu armele ei bine slefuite, un macho man intr-un baiat de casa care sa se implice in cresterea si ingrijirea copiilor. Insa, baietii rai sunt, de cele mai multe ori, indisponibili emotional si greu de domesticit.  Vanatoarea continua dupa ei se transforma treptat intr-un maraton al suferintei din care cu greu te poti opri. Cu compasiunea care le caracterizeaza, femeile le gasesc mereu circumstante atenuante si ajung in final la concluzii salvatoare bazate pe capacitatea lor nemarginita de a ierta. In final, toate incercarile lor de recuperare si integrare in societate a baiatului dur se soldeaza cu esec. Realizeaza ca acesta este doar o alternativa de moment si ar trebui sa se reorienteze spre un baiat dragut care sa le asigure siguranta si incredere.  De preferat ar fi sa ne controlam inca de la inceput inclinatiile naturale catre risc si aventura si sa facem alegeri rationale si constiente de care depinde fericirea noastra pe termen lung.

Text: Dana Comanescu