5 lucruri importante pe care femeile si-ar dori ca barbatii sa le inteleaga despre ele

foto-deschidere-cuplu-shutterstock_61736311_resultBarbatii le reproseaza adesea femeilor ca nu spun clar ceea ce doresc de la ei, acesta fiind, in opinia lor, unul dintre principalele motive generatoare de conflicte intr-o relatie de cuplu. Desi comunica mult mai mult decat barbatii, femeile spera ca unele gesturi sa vina de la sine, ca o dovada a faptului ca sunt iubite si apreciate de partenerii de viata.Vrea sa fie invitata la intalnirile lui cu prietenii

Multe femei si-ar dori ca macar din cand in cand sa fie invitate de parteneri la petrecerile sau intalnirile cu amicii lor, chiar daca este vorba despre o simpla iesire la o bere. Pe de alta parte, barbatii nu se simt in largul lor atunci cand sunt singurii din grupul de prieteni care apar cu iubita sau sotia, este ca si cum ar fi incalcat o regula nescrisa a iesirilor intre barbati. Ideea este ca, pentru femei, o astfel de invitatie echivaleaza adesea cu un semn de apreciere venit din partea barbatului iubit, tocmai pentru ca este un lucru pe care stie ca el l-ar face numai de dragul ei.

Comportamente feminine care pun barbatii pe fuga

Psihoterapeutul britanic Tracey Cox ii indeamna pe reprezentantii sexului puternic sa-si invite partenerele la o astfel de iesire, pentru ca, in principiu, ele vor refuza elegant sa vina, dar se vor simti incantate ca s-au gandit la ele.

Isi doreste sa o inteleaga si sa o sprijine cand are nevoie

Fiecare femeie viseaza la un partener care sa-i fie alaturi atunci cand se simte trista sau are nevoie de sprijin, dar fara sa-i ceara ajutor in mod explicit. Faptul ca barbatul de langa ea este atent la nevoile ei si observa atunci cand trebuie sa intervina, fara sa-i atraga atentia sau sa-l roage sa faca ceva pentru ea, ii va confirma faptul ca are alaturi un partener pe care se poate baza in orice situatie, conform rezultatelor unui sondaj realizat de publicatia „Women’s Health”.

Vrea sa ii arate ca o apreciaza

Complimentele venite din partea barbatului pe care il iubeste reprezinta adevarate „pansamente emotionale” pentru sufletul unei femei. Fie ca este apreciata pentru felul in care arata sau pentru mancarea gustoasa pe care a preparat-o, stima de sine a unei femei va creste de fiecare data cand iubitul sau sotul o va lauda pentru efortul depus.

Cum ne afecteaza sanatatea certurile in cuplu?

Si-ar dori sa faca gesturi de afectiune in public

In ciuda faptului ca femeile protesteaza atunci cand partenerii le saruta sau le mangaie dragastos in public, de fata cu prietenii, in sufletul lor sunt magulite si incantate ca acestia isi arata astfel afectiunea fata de ele. Dar acesta este inca unul dintre lucrurile care trebuie sa se intample firesc, fara ca barbatului sa i se dea de inteles ca este dorita o astfel de exprimare a sentimentelor.

Are nevoie sa-i confirme ca este singura femeie pe care o doreste

Orgolioase, femeile au tendinta de a le spune partenerilor ca nu sunt deranjate daca admira si alte femei, dar asta nu inseamna ca in sufletul lor nu sunt mahnite cand observa ca acestia au ochi si pentru altcineva sau ca lauda o alta persoana de sex feminin. In cazul reprezentantelor sexului frumos, competitia venita din partea altei femei le poate afecta in mod negativ stima de sine, dar si relatia cu partenerul de viata. Chiar daca pentru un barbat nu pare un lucru atat de important, o femeie se simte cu adevarat iubita si atunci cand vede ca privirea celui de langa ea nu fuge in mod constant catre alte potentiale rivale. Si chiar daca in astfel de situatii barbatii mai folosesc scuze de tipul „Doar mai uit, nu te insel” sau „Nu este nimic rau in a admira frumusetea”, o femeie nu va fi niciodata impacata cu ideea ca jumatatea ei este interesata si de altcineva.

Problemele sunt inerente intr-o relatie de cuplu, iar multe nu au rezolvare. Intra aici ca sa afli ce inseamna sa te certi inteligent intr-un mariaj.

Text: Oana Baltoc