Comportamente feminine care pun barbatii pe fuga

barbat-disperat-shutterstock_217549825Femeile isi indeparteaza adesea partenerii fara sa realizeze, din cauza unor atitudini pe care acestia le detesta. Reprezentantele sexului frumos se impart in doua categorii in ceea ce priveste comportamentele prin care ii determina pe barbati sa le paraseasca.

Prima categorie este cea a femeilor care rareori considera ca ele sunt cauza posibila a problemelor cu care se confrunta relatia si sunt sigure ca barbatul este principalul vinovat. A doua categorie este cea a femeilor care cred ca nu mai sunt atragatoare pentru barbatii lor si ca astfel i-au indepartat, puncteaza psihologul american Bob Grant, cu o experienta de peste 20 de ani in consilierea cuplurilor. Acesta atrage atentia ca rareori un barbat decide sa-si paraseasca partenera din cauza unei singure probleme sau a unui singur lucru pe care i l-a spus sau l-a facut si l-a deranjat in mod deosebit.

Pentru a veni in ajutorul reprezentantelor sexului frumos, psihologul a trecut in revista cele 3 greseli majore pe care le fac femeile, atitudini din cauza carora ajung sa fie parasite:Ignora nevoile emotionale ale barbatului

Femeile au mereu impresia ca fac ceea ce trebuie pentru a-i implini partenerului nevoile emotionale, dar adesea gresesc, pentru ca pornesc de la premisa ca barbatii gandesc si simt la fel ca ele. De aceea, femeia insista sa-i ofere ceea ce ea crede ca are nevoie din punct emotional, reusind in schimb sa creasca probabilitatea de a-l indeparta, pentru ca nevoile lui sunt diferite. Adesea, o femeie este sigura ca satisfacerea nevoilor sexuale ii va garanta fidelitatea partenerului. Desi, pentru un barbat, sexul este un aspect extrem de important, nu asta il face sa fie devotat. Extrem de mult conteaza ca femeia sa creeze un mediu in care sa nu-i reproseze barbatului lucruri despre care stie ca ii ameninta stima de sine. O astfel de abordare face ca barbatul sa simta ca partenera vrea sa-l controleze si intra in defensiva. Alteori, desi femeia are convingerea ca isi ajuta partenerul, acesta se poate simti sufocat din punct de vedere emotional. Desi felul de a fi al unei femei, extrem de grijuliu, poate fi flatant pentru sexul puternic, sunt momente in care aceasta dorinta de a oferi prea mult se poate intoarce impotriva ei. Nu in ultimul rand, o femeie ajunge sa indeparteaze barbatul atunci cand acesta simte ca nu reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor ei.

Care este procentul problemelor fara rezolvare intr-un cuplu

Incearca sa-l schimbe

Femeia are obiceiul de a se concentra mai mult pe potentialul barbatului de langa ea si mai putin pe cum este el in realitate. Desi, in principiu, nu este nimic gresit in a dori ca barbatul de langa tine sa exceleze in ceea ce face, barbatilor, in general, nu le place sa fie tratati ca si cum au nevoie sa fie „reparati”. Un barbat intelege cu greu cum de o femeie incearca din rasputeri sa-l schimbe, desi spune ca il iubeste. Ba chiar, la un moment dat, se poate intreba daca este el cel iubit cu adevarat sau o versiune ideala la care ea viseaza. Femeile pot schimba un barbat numai daca reusesc sa identifice care sunt acele aspecte pe care el singur isi doreste sa le imbunatateasca, apoi sa-l sustina si sa-l incurajeze in directia respectiva. Daca un barbat face o schimbare numai ca sa scape de gura partenerei sau ca sa o multumeasca, aceasta nu va dura prea mult cu siguranta.

Transforma intr-o drama lucruri prea putin importante

In general, barbatii isi doresc sa fie alaturi de femei care ii fac sa se simta bine si care se bucura de viata. Acesta este unul dintre motivele pentru care se spune ca o femeie care zambeste este considerata sexy de un barbat, lucru confirmat si in cadrul unor studii care au presupus ca reprezentantii sexului puternic sa fie intrebati ce-i determina sa considere atragatoare o femeie. Desi nu este o regula, femeile sunt mai predispuse la dramatizarea situatiilor, ba chiar in unele cazuri devin experte in construirea unei drame, prilej pentru a-si exprima sentimentele, trairile. Acesta este insa exact genul de momente de care barbatii se feresc din rasputeri, ei fiind invatati sa nu-si etaleze emotiile. Pare o gluma, dar de cate ori o femeie spune „Trebuie sa vorbim”, un barbat gandeste automat „Oare ce am mai facut acum?!”, puncteaza psihologul.

Psihoterapeutul Bob Grant considera ca, desi o femeie poate stabili directia in care merge relatia de cuplu, poate face acest lucru numai daca stie cum sa-si foloseasca feminitatea si inteligenta astfel incat sa puna accent pe acele lucruri pe care amandoi vor sa le schimbe.

Ca sa ai o relatie de cuplu fericita, afla de aici si care sunt cele 5 intrebari pe care nu ar trebui sa i le pui niciodata unui barbat.

Text: Oana Baltoc