Iti doresti o relatie de cuplu profunda? Pune-i partenerului aceste 10 intrebari!

In rutina de zi cu zi a relatiilor de cuplu, foarte multe aspecte ajung sa fie bagate sub covor. Toate acestea, alaturi de faptul ca multi parteneri nu se cunosc suficient de bine la inceput (sau poate chiar si mai tarziu), pot conduce la o stare de tensiune emotionala accentuata.

Este uimitor ce rezultate poate avea o jumatate de ora de discutie sincera si lipsita de alte distrageri, pentru relatii in general, macar o data pe saptamana. Inclusiv aspectele legate de viata sexuala pot deveni mai interesante ca urmare a acestui tip de discutii. Iata cateva intrebari cu care puteti incepe, conform psihologilor specializati in probleme de cuplu consultati de womenshealthmag.com:Pot face ceva in acest moment care sa te ajute sa te simti mai bine, mai iubit?

Este o intrebare care ajuta sa va „acordati“ unul cu celalalt inainte de orice. Poate ca partenerul ar vrea cateva momente de liniste, sau o imbratisare, sau orice simte nevoia sa faca; e bine sa-l lasati, merita.

In ce fel te pot sprijini mai mult in relatia noastra?

E posibil ca raspunsul sa fie unul simplu, de genul: „As vrea sa ma saruti dimineata inainte sa te dai jos din pat si sa te imbraci“.

Invata cum sa seduci un barbat in doar 9 pasi!

Ori ar putea sa iti spuna ca incepe un proiect foarte important si ca ar fi minunat daca i-ai putea lua pentru o saptamana de pe cap treburile casei. Orice ti-ar cere, nu esti obligata sa te supui; poate chiar sa nu-ti ceara nimic, dar simplul fapt ca ai intrebat, va va ajuta pe amandoi.

Te-am suparat cu ceva, fara sa-mi dau seama, in ultima saptamana?

Se prea poate sa fi existat un moment pe care tu sa-l consideri neimportant, sau o cearta pe care ati avut-o si tu crezi ca s-a incheiat, iar partenerul sa aiba o cu totul alta perspectiva asupra evenimentelor. Raspunsul pe care ti-l va da va trebui sa-l primesti cu rabdare, fara sa-l intrerupi. E greu pentru el sa dea glas unei frustrari, il face sa se simta vulnerabil.

Ce sa fac sau sa spun atunci cand vii acasa de la serviciu ca sa te simti iubit?

Depinde foarte mult si de jobul partnerului si de tipul personalitatii lui. E posibil sa-si doreasca ceva foarte diferit de ce te-ai astepta sa fie metoda lui preferata de relaxare. Oricare ar fi raspunsul, faptul ca ai intrebat va ajuta foarte mult relatia.

Compromisuri pe care nu trebuie sa le faci intr-o relatie

Exista vreun gest pe care ti-ar placea sa-l fac mai des pentru ca tu sa te simti iubit?

Trebuie sa precizam ca nu este vorba de atingeri de natura sexuala. Poate fi vorba de o imbratisare, poate de a va tine de mana sau sa te joci cu parul lui. Este posibil sa rezolvati astfel anumite probleme legate de intimitate.

Simti nevoia sa petreci mai mult timp cu mine sau singur zilele acestea?

Nevoia fiecaruia de spatiu si independenta variaza de la om la om. Poate ca incarcatura emotionala din timpul saptamanii face ca unii sa aiba nevoie de intimitate fizica sau de vorbe bune, in timp ce altii s-ar simti mai bine avand ceva timp numai pentru sine. Atentie! Faptul ca partenerul isi doreste sa fie putin singur nu inseamna ca nu te mai iubeste.

A existat vreo neintelegere intre noi in ultima saptamana peste care nu poti sa treci?

Seamana cu intrebarea numarul 3, dar este o chestiune de nuanta si de context. Este o intrebare care are darul de a elimina momentele dificile din saptamana care a trecut si demonstreaza dorinta ta de a rezolva totul inainte de a ajunge la reprosuri.

Ce crezi despre viata noastra sexuala din ultima vreme?

Este, alaturi de discutia despre bani, tema cea mai stresanta de discutie pentru cupluri. Poti sa-ti intrebi partenerul, cu mult tact, cat de satisfacut este, daca-si doreste mai mult, mai putin sau mai diferit.

Totul despre manipularea feminina si masculina

Care sunt principalele motive de stres acum in viata ta? Te pot ajuta sa scapi macar partial de starea aceasta?

O intrebare care-i face pe oameni sa caute adanc printre grijile pe care le au. Ca si in cazul celorlalte intrebari, felul in care te adresezi, tonalitatea si cuvintele, iti apartin. Efectul scontat este acela de a face partenerul sa simta ca exista posibilitatea sa i se ia de pe umeri macar o parte din povara, lucru pentru care iti va fi recunoscator.

Exista momente in care iti este dificil sa comunici cu mine?

Aceasta este una dintre intrebarile pe care este bine sa le puneti din cand in cand pentru ca fiecare dintre noi avem ceva care ne declanseaza emotii si ne face vulnerabili intr-o situatie sau alta. Poate ca partenerul se simte incoltit daca il criticati in public sau poate ca ceva din comportamenul dumneavoastra ii provoaca o stare neplacuta. Comunicarea de acest fel nu poate aduce decat aspecte pozitive in relatia de cuplu.

Stiai ca exista cel putin 5 lucruri pe care le au in comun cuplurile longevive? Descopera-le aici!

Text: Ionut Solescu