De vorba cu… Anca Florescu!

Dupa ce ne-a cucerit cu single-ul “Hearts Collide”, dar si cu prestatia incredibila din cadrul concursului Eurovision, Diana Anca Florescu ne surprinde cu un nou single, “Canta inima mea”, in colaborare cu Famous Production. Pe langa muzica si jobul de mamica, Anca este de neoprit: se pregateste de lansarea a doua spectacole la teatru – musicalul “West Side Story – Manifestul unei generatii”, in regia lui Razvan Mazilu, si “Memoriile lui Casanova”, in regia lui Dragos Galgotiu. Noi am stat de vorba cu Anca si am aflat toate noutatile din viata ei! Vi le impartasim cu drag si voua!

 Buna, Anca! Stim ca ai urmat cursurile Facultatii de Drept. Ce anume te-a determinat sa alegi o cariera in muzica?

Nu este vorba neaparat de determinare. In viata, vine un moment in care iti dai seama si simti ceea ce trebuie sa faci, care este drumul pe care sa-l urmezi. Iar mie mi s-a intamplat asta in liceul de arta, la Sibiu, cand am descoperit muzica.

In paralel cochetezi si cu actoria. In ce postura te regasesti cel mai bine?

Nu exista o postura mai buna, exista doar momentele pe care ti le transmite publicul, indiferent unde sau cum te afli. Este vorba despre ceea ce primesti in schimb atunci cand oferi. Eu le imbin pe ambele.

Cum ai trait experienta Eurovisionului?

Eurovisionul a fost o experienta minunata. A fost ceva peste asteptarile mele, pentru ca emotiile m-au depasit.

Ce ne poti spune despre cel mai nou single al tau “Canta inima mea”?

Este o piesa compusa de catre Randi si Sandor Biro, ce pune in scena povestea unei iubiri aflate la sfarsit. Eu cred ca povestea acestei piese se regaseste in fiecare dintre noi.

Ce alte proiecte profesionale ne pregatesti?

Pregatesc doua spectacole de teatru ce vor avea premierele in luna ianuarie, musicalul “West Side Story – Manifestul unei generatii”, in regia lui Razvan Mazilu, si “Memoriile lui Casanova”, in regia lui Dragos Galgotiu.

Cum ai defini momentul in care te afli?

Este un moment in care sunt extrem de pozitiva. Am inceput sa cred ca tot ce mi se intampla are un scop si ca atunci cand se inchide o usa, va exista inotdeauna o alta care sa se deschida, iar daca se inchide si cealalta, intri pe geam. Cred in Dumnezeu si cred ca atunci cand oferi iubire, vei fi rasplatit tot cu iubire. In acest moment, lucrurile din viata mea evolueaza pozitiv.

Cum te-a schimbat postura de mamica? Care sunt prioritatile tale din acest moment?

Prioritatea mea este si va fi intotdeauna Ada. Celelalte lucruri vor veni cu ajutorul lui Dumnezeu. Nu am o lista de prioritati, sunt omul care isi face planuri, insa niciodata pe termen lung.

Ce ai sfatui-o pe fiica ta daca isi va dori sa urmeze o cariera in muzica?

De fiecare data copilul tau te surprinde si trebuie sa fii pregatit sa ai un raspuns si sa incerci oarecum sa-l pui pe picior de egalitate cu tine. Alegerea va fi doar a ei, iar datoria mea este sa incerc sa ii ghidez pasii.

Cum gasesti echilibrul intre viata de familie si cariera?

Energia vine de acasa, din sanul familiei. Daca acasa esti bine, totul va decurge de la sine.

 

Text: Alexandra Lupu