De vorba cu vedetele despre frumusete

Vorbim din ce in ce mai des despre frumusete si facem eforturi din ce in ce mai mari pentru a arata bine. Tot mai multe femei ajung in cabinetele medicilor esteticieni si inca si mai multe se infometeaza pentru a corespunde noilor standarde de frumusete. In acest context ne-am gandit sa investigam cum privesc vedetele modul in care este abordata frumusetea in ziua de astazi. Pentru ca de cele mai multe ori, ele sunt cele care impun standardele de frumusete prin aparitiile lor in reviste si la TV si sunt luate drept modele de catre femeile obisnuite.

Am stat de vorba cu sase femei frumoase, prezente la lansarea brandului de creme naturale Natural Nutrition si am aflat ce cred ele despre frumusete si ce ar schimba in modul in care frumusetea este perceputa astazi.

 TONICA: Ce trebuie sa aiba in opinia ta o femeie pentru a fi frumoasa?

Diana Bart, prezentator Prima TV: In primul rand atitudine. Pentru ca atunci cand ai atitudine si esti frumoasa si colorata pe interior, se vede foarte mult in exterior.

Sonia Argint Ionescu, prezentator TVR1: Naturalete, simtul umorului, eleganta, educatie. Acestea cred ca sunt ingredientele care dau acel sarm unei femei.

Tatiana Ernuteanu, PR Natural Nutrition: Cred ca personalitate, mult mai mult decat machiaj. Machiajul este ceva care azi e, maine nu mai e. Sa stie sa ramana tot timpul ca o carte necitita, sa aiba mereu noutati.

Livia Graur, prezentator Prima TV: Sa aiba incredere in ea, in primul rand, si putin grija la cum arata.

Maria Radu, artista: O sa spun ceva ce ati mai auzit: “Frumusetea vine din interior”. Dar chiar asa este, caracterul se reflecta pe fata fiecaruia dintre noi si este important cum te simti tu in pielea ta.

Anca Serea, prezentator Prima TV: “O personalitate puternica in primul rand, sa se iubeasca pe ea foarte mult pentru ca asta se oglindeste in tot, putina cultura, sau mai multa, de preferat, simtul umorului… nu neaparat frumusete fizica, pentru ca nimeni nu e perfect.

 

TONICA: Daca ar fi sa schimbi ceva in modul in care este perceputa frumusetea in societatea actuala, ce ai schimba?

Sonia Argint Ionescu: As schimba multe, pentru ca mie imi place frumusetea naturala. Cred ca totusi societatea romaneasca a inceput sa se intoarca catre natural.

Livia Graur: Faptul ca trebuie toate sa aratam la fel si toate sa trecem pe la medicul estetician. Si toate sa folosim cele mai scumpe produse pentru ca sunt cele mai bune… si nu este asa.

Diana Bart: Nu stiu daca poti neaparat sa schimbi, eu as zice sa lucram pe ceva care deja exista. In primul rand mizez foarte mult pe naturalete, cu cat esti mai naturala, cu atat esti mai frumoasa.

Tatiana Ernuteanu: O femeie poate cuceri mult mai mult prin ceea ce este ea, prin consistenta ei, decat prin apanajele la care recurge. Nu cred ca daca apelam la un decolteu sau la o fusta scurta, obtinem beneficii pe termen lung. Asta as schimba, mentalitatea. Si as milita foarte mult pentru diversitatea umana, sa nu incercam sa ne aliniem si sa semanam unii cu altii, pentru ca se pierde exact autenticitatea. Sa fim naturali!

Maria Radu: As schimba mentalitatea oamenilor si as interzice operatiile estetice!

Anca Serea: As spune ca toti oamenii sunt frumosi, indiferent de greutate, de inaltime, de culoarea parului. Sunt convinsa ca toti oamenii sunt frumosi, doar ca trebuie sa descoperim noi frumusetea din ei.

 

Text: Bianca Badescu