Declaratia de dragoste pe care presedintele Frantei, Emmanuel Macron, i-a facut-o la 17 ani profesoarei care i-a devenit sotie

 

Povestea de iubire dintre Emmanuel Macron (39 de ani), presedintele Frantei, si sotia sa, Brigitte Trogneux (64 de ani), tine prima pagina a publicatiilor din intreaga lume.

Tanarul candidat a facut o pasiune pentru Brigitte pe cand era un pusti de numai 15 ani, iar aceasta ii era profesoara de dramaturgie si arta teatrala, cu 25 de ani mai mare decat el. Daca la acel moment nu ar fi fost posibila o relatie intre cei doi, legatura de amicitie s-a pastrat de-a lungul timpului.

FOTO France 5: Emmanuel Macron, in timp ce o saruta pe Brigitte Trogneux la finalul unui spectacol de teatru din 1993„Orice vei face, eu ma voi casatori cu tine“

Brigitte Trogneux declara intr-un interviu oferit anul trecut in revista „Paris Match“ ca tanarul Emmanuel i-a facut la 17 ani o promisiune care s-a implinit: „Orice vei face, eu ma voi casatori cu tine“.

Motivul pentru care Printul William si Catherine se tin foarte rar de mana in public

La acel moment, Brigitte era casatorita si mama a trei copii, dar i-a fost imposibil sa-i reziste lui Emmanuel, dupa cum marturisea. Au tinut legatura prin telefon, iar relatia dintre ei a inceput dupa ce Emmanuel, atunci in varsta de 18 ani, a jucat intr-o piesa de teatru montata de Brigitte la o scoala iezuita privata din Amiens. Brigitte a divortat intr-un final, iar in 2007 se recasatorea cu Emmanuel, in ciuda celor care ii privea cu neincredere si ii judecau.

„Sotul meu, dependent de munca, este un cavaler, un personaj de pe alta planeta caracterizat de o inteligenta rara si o exceptionala umanitate. Totul este bine organizat in mintea lui. Este un filosof, un actor devenit bancher si om politic, un scriitor care nu a publicat inca nimic“, isi descria Brigitte sotul.

La randul sau, Macron, care are 39 de ani, declara luna trecuta despre sotia sa Brigitte, in varsta de 64 de ani: „Ii datorez foarte multe, ea m-a facut ceea ce sunt acum. Daca voi fi ales, cand vom fi alesi, ea o sa fie langa mine“.

Text: Oana Baltoc

Sursa foto: Hepta