Decolteul ne trădează vârsta. Cum să îl îngrijim!

decolteul

Pielea gâtului și din zona decolteului poate îmbătrâni prematur din pricina diverșilor factori externi. Expunerea la soare, asociată procesului firesc al înaintării în vârstă, face ca pielea să se rideze, să se păteze și să capete o textură inestetică. Medicul chirurg estetician Iancu Morad subliniază că îngrijirea acestei zone, decolteul, este la fel de importantă precum cea a tenului și enumără cauzele care pot afecta calitatea pielii gâtului și a decolteului. De ce se ridează pielea?

„În general, ridurile sunt pliuri apărute pe față sau corp, în zone în care pielea își pierde fermitatea. Colagenul și elastina sunt proteinele care conferă pielii aspectul ferm. Odată cu trecerea timpului, organismul secretă în cantități din ce în ce mai mici aceste proteine. Pielea din zona decolteul este locul unde semnele înaintării în vârstă sunt printre cele mai vizibile”.

Pe lângă înaintarea în vârstă, există o serie de factori care favorizează deteriorarea aspectului pielii din zona decolteului. Printre aceștia se numără:

Expunerea la soare

Statul la plajă poate că oferă pielii un bronz care arată bine pe moment, dar vine cu un cost. Expunerea la razele UV favorizează efectele negative ale radicalilor liberi, toxine ce rezultă din mediul înconjurător. Aceste toxine descompun fibrele de elastină din piele. Expunerea la soare fără creme de protecție accelerează astfel formarea ridurilor. Țineți cont că pielea poate fi afectată și fără să stăm la plajă, în viața de zi cu zi, atunci când expunem această zonă fără a aplica factor de protecție.

Farmaciştii Catena recomandă Rilastil Sun System, gama solară creată pentru a oferi tuturor tipurilor de piele, chiar şi celei sensibile şi delicate, o protecţie dermatologică sigură înainte, în timpul şi după expunerea la soare, cu texturi inovatoare şi filtre solare avansate.

 Factorii genetici

Unii oameni sunt mai predispuși la apariția ridurilor de pe decolteu decât alții, iar asta din cauza moștenirii genetice. Trebuie să știm că genetica este principalul factor care determină textura și structura pielii.

Modificări semnificative ale greutății

Atunci când slăbești foarte mult, pielea lăsată și apariția ridurilor poate fi un efect secundat nedorit. La polul opus, acumularea de kilograme afectează producția de elastină și colagen. Toate astea pot duce la apariția ridurilor în zona pieptului.

Fumatul

Fumatul crește gradul toxinelor la care este expusă pielea. Toxinele favorizează acțiunea radicalilor liberi în special pe zonele expuse ale pielii, cum ar fi mâinile, gâtul și pieptul. Asta poate accelera apariția ridurilor inestetice.

Sarcina și alăptarea

Sarcina și alăptarea provoacă umflarea sânilor pentru o perioadă de timp. Sânii devin mai grei, ceea ce poate pune presiune pe proteinele din straturile pielii. Uneori, după încheierea perioadei de alăptat, femeile pot observa riduri inestetice pe și între sâni.

Farmaciştii Catena recomandă Rilastil Strech Marks, gama nr.1 a Italiei, pentru această problem inestetică – Stretch Marks. Gama a fost testată în timpul sarcinii și alăptării.

Sutiene nepotrivite

Sutienele pe care o femeie le poartă pot influența apariția ridurilor din zona pieptului. Dacă poartă sutiene nepotrivite care nu oferă suficient sprijin sau strâng prea mult sânii, apariția ridurilor de pe decolteu poate fi accelerată.

Poziția de somn

Persoanele care obișnuiesc să doarmă pe o parte pot avea un risc mai mare de a dezvolta riduri pe zona decolteului. Dormitul pe aceeași parte în fiecare noapte face ca sânii să atârne efectiv în acea parte pe toată durata nopții. În timp, gravitația contribuie la apariția ridurilor verticale profunde de pe piept.

Ce putem face să ne protejăm decolteul

Pe lângă îngrijirea zilnică și aplicarea de produse cu factor de protecție ridicat, pielea are nevoie periodic și de o îngrijire profesională. Un cocktail de vitamine, acid hialuronic și oligoelemente este ideal pentru revigorarea pielii și pentru a o face mai fermă, mai întinerită și mai puternică în fața factorilor agresori.

Farmaciştii Catena recomandă Intense C, cea mai nouă linie de produse Rilastil, pentru tenul cu aspect obosit şi tern. Aceasta redă împrospătarea şi luminozitatea de care pielea are nevoie.

 Mezoterapie

Tratamentul de mezoterapie ajută la întinerirea zonei faciale și a decolteului. Este recunoscut ca un tratament anti-aging de regenerare, care întrebuințează substanțe active ce stimulează producția de colagen și elastină precum și antioxidanți ce combat radicalii liberi. Tratamentele nu sunt dureroase și nu presupun timp de recuperare. Se efectuează prin micro injecții, fiind necesare câte 4-6 ședinte de tratament. După a doua ședință se vede deja cu ochiul liber o ameliorare a ridurilor. Pielea devine mai catifelată, mai hidratată.

Foto Shutterstock