Delia si lumea ei delirica

res-Delia-Deliria---PRINCIPALA1Pe scurt, cinci lucruri pe care nu le stiai despre Deliria: a schimbat 12 tinute, a filmat live clipul „Ce are ea”, realizarea conceptului grafic a durat doua luni, a lansat o piesa compusa chiar de ea, „Cine m-a facut om mare”, a distribuit, in premiera pentru Romania, un album cu coperta lenticulara, in editie limitata. Iar lista noutatilor implementate in conceptul Deliria mai poate continua… Iar Delia pare de neoprit, implicata in extrem de multe proiecte, dintre care amintim emisiunile „X Factor”, „iUmor”, proiectul de constientizare si responsabilizare ecologica Delia.green sau seria de concerte The Essence of Deliria.

Mai multe despre proiectele viitoare, aflati chiar de la vedeta noastra de pe coperta, DELIA!

Au inceput deja preselectiile pentru cel de-al saselea sezon „X Factor”, iar in ultimii cinci ani ai ocupat fotoliul de jurat. Crezi ca e un atu sau deja simti ca le-ai vazut pe toate in acest show?
„X Factor” este exact genul de show care te poate surprinde cu fiecare concurent. Am trait momente foarte frumoase in cei cinci ani ca jurat si am invatat o multime de lucruri noi de la oamenii care au pasit pe scena. Clar e un avantaj perioada asta si nu, nu poti sa spui ca stii totul atunci cand descoperi atatia oameni noi.

Care a fost cel mai emotionant moment de pana acum? Dar cel mai distractiv?
Emotionant? La singular? Foarte greu de spus, pentru ca au fost o multime de momente emotionante pe aceasta scena, o multime de povesti de viata rescrise chiar sub privirile noastre. Imi vin in minte doar cateva nume acum, Monica Sannino, italianca ce si-a regasit mama biologica in Romania, sau Rafaelo Varga, copilul de 16 ani de la Satu Mare, abandonat, dar care si el, cu ajutorul emisiunii, si-a gasit o familie. Si ei sunt doar doua exemple. Cat despre distractiv, si aici mi-ar fi prea greu sa nominalizez unul anume, se rade mult la „X Factor”, se rade in culise, pe scena, pe holuri… suntem niste oameni veseli si asta se vede!

Dupa atatea sezoane, cu ce crezi ca ar trebui sa vina un concurent pentru a te convinge ca locul lui e pe scena?
E clar ca ai nevoie de o voce buna, insa vocea nu e de ajuns, trebuie sa simti muzica, sa simti scena si oamenii carora te adresezi. Trebuie sa o spun foarte deschis ca, pana la prima experienta „X Factor”, nu stiam cum stau lucrurile intr-un astfel de concurs. Abia dupa primele zile de auditii mi-am dat seama cat de grea si, totodata, cat de frumoasa e aceasta experienta. Ore intregi, zi de zi, prin fata ta trec zeci, sute de tineri aflati la primul lor contact cu scena, iar rolul tau este tocmai sa ii incurajezi, daca simti ca au tot ce le trebuie, sa continue pe acest drum sau sa ii indrumi sa lucreze acolo unde mai este de lucrat si sa se intoarca.
Urmaresti foarte atent showbizul international. Ti se pare ca exista un trend pe care l-ai putea dezvalui si viitorilor concurenti „X Factor”?
Trendul se schimba repede. Nu e neaparat bine sa urmezi cu sfintenie o directie, cel mai bine e sa stii de unde sa imprumuti unele lucruri si cum sa le aduci intr-o forma care sa te ajute pe tine.

Anul acesta ti-a adus un nou proiect la Antena 1, emisiunea „iUmor”, iar despre tine si colegii tai, Cheloo si Bendeac, se spune ca formati cel mai „nebun” juriu de TV. Cat de mult crezi ca vi se potriveste aceasta titulatura?res-Delia Deliria - SECUNDARA
Cel mai mult! Suntem exact asa cum ne-au descris – eu, fata aia cu o pofta extraordinara de ras si de viata in general, Bendeac, omul cu o personalitate greu de tinut in frau, iar Cheloo, genul de individ cu un umor sec, sarcastic.

Dupa noua editii, emisiunea „iUmor” a ajuns la marea finala. Cum ti se par finalistii, tinand cont de faptul ca votul publicului a contat decisiv in alegerea lor? Au romanii umor sau au fost destul de duri atunci cand a venit timpul sa voteze? 
Au fost si momente in care alegerile lor ne-au surprins, insa, in mare masura, parerile lor au coincis cu ale noastre.

In marea finala, din jurati deveniti concurenti, alaturi de finalisti, dupa un scenariu propus chiar de acestia. Ne poti spune despre ce e vorba? Ce crezi, Cheloo va accepta cu usurinta scenariile propuse de concurenti?
Intr-adevar, ca o noutate absoluta in acest show, finala va fi cu mari emotii nu doar pentru concurenti, ci si pentru noi. Cei noua finalisti, alesi de telespectatori, prin vot pe aplicatia „iUmor”, vor avea dreptul sa ne aleaga pe unul dintre noi pentru a construi un moment in emisiune, astfel ca fiecare dintre noi va avea de „dus” cate trei momente. Eu, una, abia astept, dar despre Cheloo… nu stiu ce sa zic. Au nevoie de o doza de curaj cei care il vor alege pe el.

Foto: Dimitri Caceaune