Dependența de make-up: iată comportamentele dăunătoare

Dacă nu ieși niciodată din casă fără fond de ten, rimel și ruj, s-ar putea să fi dezvoltat o dependență față de produsele de make-up. Potrivit studiilor realizate de-a lungul timpului, există femei care se simt neatrăgătoare dacă nu poartă machiaj. De la machiajul natural la straturile suprapuse de fond de ten și pudră, la rujul roșu aprins, buzele conturate și genele încărcate este doar un singur pas.

Pentru un ten fără probleme, farmaciștii Catena recomandă măștile Skin Republic îți aduc experiență frumuseții creată cu o tehnologie avansată.Tiparele de frumusețe

În tiparele de frumusețe de astăzi se încadrează din ce în ce mai puține femei. Sâni voluptuoși, talie de viespe, posterior bombat și picioare subțiri. La toate acestea se adaugă pomeții sculptați, buzele groase și sprâncenele perfecte. Din dorința de a atinge perfecțiunea impusă, reprezentantele sexului frumos apelează la tot felul de trucuri. Sunt femei care nu concep să meargă la un eveniment dacă nu s-au machiat corespunzător, însă, din păcate, unele dintre acestea sar peste etapele de îngrijire a tenului și consideră că machiajul va rezolva problemele.

Măști faciale pentru îngrijirea tenului

Semnele dependenței de make-up

Femeile dependențe de make-up au întotdeauna în portfard cele mai noi produse și de fiecare dată când merg la shopping nu ratează magazinele care le comercializează. În plus, au foarte multe rujuri și glossuri de aceeași culoare, nenumărate farduri de pleoape în aceeași nuanță… exact ca un make-up artist. Tuturor femeilor le place să fie aranjate, însă dacă se machiază chiar și atunci când merg la sala de fitness sau la piscină, undeva este posibil să se fi instalat o percepție distorsionată asupra propriei persoane.

Pentru un ten impecabil, farmaciștii Catena recomandă CREMA TEN COMFORT MAT SPF 50+ este o emulsie pentru față, îmbogățită cu Azeloglicina (ce are rolul de a regla producția de sebum) și pulberi ce absorb sebumul, reduc vizibilitatea porilor și ascund petele.

Spațiul dedicat produselor de beauty

Ai dulapurile ticsite cu produse de beauty, le ții în față oglinzii și te împiedici mereu de ele prin cameră? Deții tot felul de farduri și rimeluri pe care nu le-ai folosit niciodată, renunți foarte greu la cele vechi? Când pleci, produsele de make-up sunt primele pe care le pui în bagaj? Toate acestea arată că ești mai mult decât preocupată de modul în care arăți. În toată ecuația ar trebui să ții cont de un aspect deosebit de important, și anume curățarea instrumentelor de make-up, a pensulelor, bureților și rimelului, deoarece acestea sunt un „magnet” pentru bacteriile care pot conduce la apariția problemelor pe ten.

Vedete care militează pentru naturalețe

Alicia Keys a apărut în ultimul timp la diferite show-uri și evenimente fără pic de machiaj. Întrebată de ce a făcut această alegere, Alicia a declarat că la începutul carierei sale era judecată prin prisma lookului și i se cerea să fie mai feminină.

Keys a adăugat că industria a schimbat-o foarte mult și că s-a aflat într-o continuă schimbare pentru a fi acceptată. Pe când pregătea cel mai recent album al sau, a întocmit o lista cu lucrurile de care se săturase, iar printre acestea, artista a introdus și stereotipurile. „Mă simt mai puternică, mai liberă și mai frumoasă decât m-am simțit vreodată”, a conchis Alicia. De asemenea, Shakira este una dintre vedetele care afișează de fiecare dată un look natural, atât în cadrul aparițiilor publice, cât și în videoclipuri. Este important să fim îngrijite, să arătăm bine, însă să ne păstrăm naturalețea și să folosim machiajul, fără a uită însă de proporții.

Pentru un ten fără probleme farmaciștii Catena recomandă Rilastil Hydrotenseur Ser concentrat picături este un ser antirid pentru ten cu acțiune intensă.

Text: Ruxandra Dumitrescu