Descopera magia sexului tantric!

descopera magia sexului tantricActul sexual este cel mai intens mod de exprimare si legatura cea mai intima pe care o poti experimenta alaturi de persoana iubita. In tantra, iubirea se transforma in divinizare, iar sexul devine altceva decat ceea ce stim noi despre el. Desi este o practica cu o vechime de peste 4000 de ani si subiectul principal al multor carti, filme sau sedinte tematice, sexul tantric este inca necunoscut publicului larg sau tratat cu superficialitate.

Originea cuvantului “tantra” provine din limba sanscrita si denota unitate sau conexiune fizica si spirituala. Originile si dezvoltarile practicilor tantra provin din India si vizeaza legatura dintre ritualurile spirituale, psihologice si fizice.

Prin tantra invatam ca sexul nu inseamna numai placere fizica, ci intelepciune, divinitate, unitate si o conexiune sufleteasca nemaipomenita. Tantra ne ajuta sa descoperim parti din noi pe care le-am reprimat, sa detinem controlul asupra noastra si sa ne familiarizam cu natura noastra mistica. In tantra nu exista un scop precis sau o definitie plauzibila. Totul este invaluit in mister, iar cheia este spiritualitatea. Prin meditatie, sexul tantric produce extaz, iar interiorul nostru formeaza conexiunea.

Sexul tantric nu are un inceput si un final, simplul contact erotic face ca acesta sa atinga punctul culminant. Penetrarea si preludiul nu au nicio importanta in ceea ce priveste sexul tantric, sentimentele, contactul vizual, reciprocitatea sau echilibrul sufletesc sunt mai presus de actul fizic in sine. In tantra, libertatea de a alege si de a te exprima nu cunoaste limite. Aceasta practica imbratiseaza atat homosexualitatea, bisexualitatea, monogamia, cat si heterosexualitatea, fara o analiza in detaliu si fara bariere. Este singura practica sexuala care afirma ca sexul este sacru si nu un pacat, chiar si in afara casatoriei. Sexul tantric celebreaza armonia dintre feminin si masculin, frumusetea corpului uman, exaltarea si conceptia asupra placerii. Tantra divinizeaza umanitatea si ne ofera detalii pretioase in ceea ce priveste sexualitatea. Ea urmareste echilibrul dintre trup si suflet, intr-o maniera care aprinde sufletul… Tantra reprezinta libertatea sexuala mentala si emotionala, astfel incat energia vietii universale sa pluteasca si sa-ti inunde corpul. Tantra nu doar iti extinde puterea constiintei, dar o si elibereaza.

Un alt aspect al sexului tantric este balanta. Balanta dintre feminin si masculin, dintre interior si exterior, lumina si intuneric. Niciun alt aspect al vietii umane nu contine atat de multe extreme si contraste precum contine sexul tantric. Esenta sexului tantric o reprezinta apogeul existential si contopirea energiilor sexuale. Sexul cunoscut de noi atinge extazul doar prin contactul fizic, insa in ceea ce priveste sexul tantric, aceasta conexiune se realizeaza doar cu mintea si imaginatia, intr-un echilibru perfect armonios. Tantra te invata sa iti venerezi partenerul sexual si sa transformi momentul placerii intr-un sacrament al iubirii.

Text: Alexandra Lupu