Despartirea de Hermes

Despartirea-de-HermesAcum cinci ani cand Christophe Lemaire a fost numit director artistic la Casa de Moda Hermes, simbolul elegantei si bunului gust frantuzesc, decizia a fost una extrem de comentata si care a surprins, mai ales ca ii urma lui Jean Paul Gaultier. La vremea respectiva, Pierre- Alexis Dumas, directorul general de creatie si mostenitorul familiei fondatoare a Casei Hermes, comenta pentru The New York Times: “ Poate peste cinci ani o sa privesc inapoi si o sa spun ca a fost o greseala teribila sau o minunata surpriza.” O greseala teribila cu siguranta nu a fost, dar astazi, drumul lui Christophe Lemaire se desparte de cel al Casei de Moda Hermes.

Colectia primavara/vara 2015, care va fi prezentata la Paris in octombrie, va fi ultima colectie a lui Lemaire pentru celebra casa de moda de lux.

“Sa lucrez pentru Hermes a fost o mare placere, o experienta care m-a imbogatit foarte mult, atat din punct de vedere professional cat si uman. Sunt foarte mandru de ce am realizat impreuna.” – a declarat Christophe Lemaire.

Casa de moda nu a precizat motivul despartirii si nici nu a numit inca un successor, dar Pierre- Alexis Dumas a tinut sa-i multumeasca lui Lemaire pentru perioada petrecuta la Hermes.

 

Text: Alina Niculescu