Despartirea, intre durere si avantaje

avantaje despartireEi bine, s-a produs despartirea, asteptata ori nu, meritata sau nu prea, cu toate astea s-a produs, iar din pacate, odata ajunsi in stadiul acesta, nu prea mai exista cale de intoarcere.

„Daca te iubea, nu te parasea”, astea sunt cuvintele ce iti rasuna in minte, fie ca ti le spui tu, fie ca ti le spun cei apropiati. Insa niciun sfat parca nu iti mai este de folos si nicio vorba auzita nu te mai ridica din starea demoralizanta.

Ok… s-a intamplat! Asa, si? Ce faci acum, ai sa stai sa plangi in fiecare zi, ai sa stai sa te complaci in propria suferinta fara sa te ajuti? Bineinteles, la inceput crezi ca lumea ta s-a prabusit, plangi si esti distrusa, te simti singura. Orice ai face sau ai zice, gandul tau ramane la el.

Perioada imediat urmatoare nu te ajuta cu nimic. Chiar daca tu iti doresti sa treci peste si sa uiti, asta nu se intampla peste noapte. Tot ce trebuie sa faci este sa iti doresti cu adevarat sa se termine!

Ok, nu a zis nimeni sa nu te mai gandesti, dar gandeste-te cu un scop, oare a fost bine ce s-a intamplat? Oare de ce s-a intamplat, cu ce am gresit, cu ce a gresit?

 

Stai singura si mediteaza la asta, tu si gandurile tale!

Din moment ce s-a produs, inseamna ca motive au fost. Chiar daca la inceput nu sunt bine stiute de parteneri, cu timpul lucrurile se vor aseza si iti vei da seama ca s-au asezat asa cum trebuia. Foarte bine, te-ai gandit… nu e cazul acum sa ti se prabuseasca intreg universul doar pentru o simpla despartire. Ah… cate mai sunt de dus, in viata nimic nu este intamplator!

Fa ceva pentru tine! Dupa ce ai stat o perioada cu gandurile tale si ai constientizat ce e mai bine pentru prezentul, dar si pentru viitorul tau, acum incearca sa faci ceva pentru a depasi situatia.

 

Iesi din casa, distreaza-te!

Iesirile sunt cele mai bune. Sigur ai cel putin un prieten bun si vorbaret care e gata sa te binedispuna in orice moment si nu se forteaza sa faca asta, pur si simplu reuseste pentru ca asa este el. Accepta un astfel de prieten langa tine, vorbeste-i cat vrei, asculta-l cand iti vorbeste, vei vedea ca terapia asta chiar da roade. Iesirile te scot mereu din impas, te salveaza, cel putin pentru moment nu te mai gandesti la ce ti-a facut rau si incerci sa te ridici. Iesi cu fetele la o cafea, mergi la shopping, mergi la o comedie, fa sport si incearca sa te eliberezi de tot ce te-a stresat pana acum.

 

Inceteaza sa il mai cauti!

Chiar daca te gandesti la el si inima nu sta linistita nicio secunda, nu il mai cauta. Pe langa faptul ca iti faci mai mult rau, s-ar putea ca nici sa nu iti mai raspunda, iar atunci suferinta va fi si mai mare. Daca decizia a fost a lui, atunci las-o sa fie a lui, indiferent cat de mult te doare! Timpul le rezolva pe toate, asta am auzit intotdeauna de la toata lumea si este o afirmatie dovedita. Durerea momentului te indeamna sa faci afirmatii dure ori sa alegi razbunari si mai dure si, din pacate, asta nu rezolva situatie, din contra, o inrautateste.

 

Lasa timpul sa treaca, el vindeca orice rana!

Nu te grabi sa te aventurezi intr-o alta relatie, graba strica treaba! Nu esti vindecata, iar in cazul asta, pe langa faptul ca iti faci tie rau, vei face si victime colaterale, iar ele nu au ce sa caute in aceasta ecuatie. Daca e al tau, se intoarce, daca nu, mergi cu incredere mai departe!

 

Text: Camelia Maria Diaconu