Despartirea-un nou inceput

despartirea_sursa_shutterstockProbabil toate am trecut prin asta cel putin o data si stim cat este de dureros. Chiar daca este vorba de dragoste,  in despartire lucrurile este bine sa fie privite cu ratiune si atunci vom vedea ca acesta este fericitul moment al unui nou inceput.

 
Ti-a spus “adio”? Zambeste!
Intr-o relatie, oricat de stransa, e nevoie de libertate. Iar daca intr-adevar il iubesti, lasa-l sa aleaga, chiar daca stii ca alegerea lui va fi sa plece. Nu inseamna ca te-ai resemnat… sau ca  nu “lupti” pentru el, dar nu iti este de nici un ajutor sa recurgi la gesturi disperate.

 Astfel, nu vei face decat sa semeni in sufletul lui mila sau chiar… dispret.

Primele momente post despartire
Iti va fi foarte greu sa treci peste, dar dupa o portie buna de plans (pentru ca nu te poti feri de asta si nici nu e indicat – inseamna descarcare) vei privi totul cu alti ochi. Discutiile cu prietenii sunt de mare ajutor, iar ca un mic pont, pentru a ti-l scoate din minte, aminteste-ti de toate lucrurile care te enervau la el, dar pe care le “inghiteai” de dragul lui.
Ei, bine, ai scapat! Poti face linistita toate lucrurile care iti faceau placere inainte, dar la care a trebuit sa renunti pentru ca lui nu-i placeau sau nu mai aveai timp. Pentru o vreme concentreaza-te asupra serviciului. O femeie de succes are toate atuurile reusitei in dragoste. Iar unul din motivele pentru care el te-a parasit a fost incapacitatea lui de a intelege o femeie moderna  ca tine.

Urmeaza recastigarea seductiei
Poate simti  ca increderea in tine insati e aproape distrusa. Nu esti pe calea cea buna! Gandeste pozitiv despre viata ta, observa cu luciditate cum erai la inceputul relatiei si cum esti acum. Orice apropiere de un om, fie si cu un final nefericit, este o experienta in plus pentru tine. Acum esti mai pregatita pentru urmatoarea relatie. De fapt e un pas spre evolutia ta personala. Vei descoperi oamenii care te admira si pe care nu i-ai observat pana acum. Iti vei redescoperi calitatile de “cuceritoare” care au fost inhibate pentru ca rutina relatiei si-a pus amprenta. Asa ca, de ce sa nu recunoastem, o data ce l-ai cucerit armele seductiei nu au mai fost asa de ascutite. Accepta intalnirile care ti se propun, nu te izola! Acum tu esti cea care conteaza. Incearca sa-ti faci noi prieteni, asa cine stie, vei cunoaste pe cineva potrivit pentru tine. Unul dintre cele mai importante lucruri este acela de a strange si a face “disparut” aproape tot ce iti aduce aminte de el. Nu este prea placut sa vezi prin casa numai “amintiri”, asa ca improspateaza-ti locuinta in stilul tau.

Prietenia dupa despartire este totusi posibila
Sunt situatii in care ruptura se produce de la sine. Atunci cand nici tu nici el nu mai aveti puncte comune, cand totul devine rutina, obisnuinta, relatia devine una de prietenie sau in cel mai rau caz, se instaleaza indiferenta. Daca observi ca se intampla ceva de acest gen si nu vrei sa il pierzi incearca sa reaprinzi pasiunea. Cu siguranta vei reusi pentru ca va fi o surpriza pentru el, si inca una care il va bucura. Poti reinventa una din micile voastre placeri. Daca nu se mai poate face nimic si nici unul dintre voi nu vrea sa mai salveze relatia, tot ce poti face e sa ii pastrezi o amintire placuta si, eventual, sa tineti legatura, insa fiecare sa isi pastreze drumul sau. De obicei, astfel de relatii se transforma in prietenii foarte stranse.

Nu te mai vreau!
Initiativa in ceea ce priveste sfarsitul unei relatii o poti avea si tu. Aceasta nu inseamna ca nu te va  afecta. Indiferent de motivele care te determina sa iei aceasta decizie amintirile placute iti raman in suflet si iti vor ingreuna detasarea. Atitudinea pe care este bine sa o ai, in momentul in care ii comunici ce te-a determinat sa faci pasul acesta, sa fie una calma si ferma.

Cand vrei sa iei o astfel de hotarare, gandeste-te bine daca e chiar ceea ce iti doresti, pentru ca va fi ceva definitiv. Daca o vei face doar dintr-un capriciu vei pierde atat increderea celuilalt cat si pe cea de sine. Sa fii sigura de ceea ce-ti doresti, daca primesti ceea ce meriti si daca el merita ceea ce primeste de la tine. Daca el este un barbat adevarat te va intelege si nu va recurge la mijloace emotionale pentru a-ti ingreuna situatia. Oricum aceasta va fi o lectie pentru amandoi si cu siguranta nu veti mai face aceleasi greseli in relatiile viitoare.

 

Text: Marilena Popescu