Despre feminitate, eleganta si femei care inspira

Cele mai influente femei din lume, modele de eleganta si feminitate, au fost sarbatorite in cadrul unui eveniment organizat la The Grand Avenue JW Marriott. Cu aceasta ocazie, am stat de vorba cu vedetele prezente la eveniment despre ce inseamna feminitatea, eleganta, dar si despre femeile pe care le considera o sursa de inspiratie.

 Femei care (ne) inspira

Femeile care au reusit sa inspire de-a lungul timpului, sa influenteze oameni si sa isi puna amprenta asupra epocii lor sunt cele care au indraznit sa faca lucruri extraordinare.

Iulia Albu: “Nu putem sa vorbim despre style iconuri. Putem vorbi despre femei care au influentat moda si felul in care au facut-o. Este mai putin relevant cat de mult au influentat prin stilul lor personal, ci cat au influentat prin crearea unei miscari si cat de departe si in ce directie au dus moda prin activitatea lor.”

Corina Chriac: “Angela Lansbury a fost la un moment dat recunoscuta ca fiind una dintre cele mai elegante doamne din showbiz-ul american si asta mi se pare extraordinar; mergand pe o eleganta care nu are epoca”.

Livia Dila: “Imi place foarte mult Doina Levintza, este o persoana discreta, este un om minunat, un creator extraordinar, iar eleganta ei nu este studiata, este foarte naturala si usor austera.”

Anca Serea: “Nu am anumite persoane ca repere musai, dar ma regasesc in perioada anilor ’30, pentru ca in acea perioada femeile aveau o feminitate accentuata si nici nu se dezgloeau foarte mult, exista o balanta intre eleganta si rafinament”.

 

Despre feminitate si eleganta

Iulia Albu: “Feminitatea inseamna puterea de a fi tu insati si de a proiecta acest fel de-a fi celorlalti, intr-o maniera pe care sa o considere de neuitat”.

Corina Chiriac: “O femeie eleganta este un pic mieunata, un pic alintata, se joaca cu sine si cu ceilalti. Nu ar trebui ca aceasta varianta de comportament sa dispara doar pentru ca purtam cizme fara toc, aproape militare si caram pe umeri posete care seamana cu niste valize”.

Livia Dila: “Feminitatea inseamna un amestec de timiditate, cu o indrazneala la momentul oportun, cu bun simt si cu frumusete”.

Vedetele ne incurajeaza sa ne pastram feminitatea, dar in acelasi timp sa fim noi insine, sa avem puterea de a indrazni si de a ne implini singure dorintele.

 

Text: Bianca Badescu