Despre stil… cu Alex Velea

Este un artist complet, iar în ciuda imaginii de “bad boy”, Alex Velea este un soț iubitor și un tată minunat. Interesant de aflat pentru cititoarele revistei Tonica ar fi toate amănuntele legate de Alex Velea, „băiatul rău” pasionat de stil. Nu doar că a participat la emisiunea „Bravo, ai stil!” în brigada sexy, ci a și produs și compus imnul emisiunii. Spunea atunci că Antonia i-a fost muza, sursa de inspirație, iar noi am fost curioase să aflăm cât mai multe detalii din dressingul lui Alex.

 Tonica: Așadar, de când pasiunea pentru fashion?

Alex Velea: De mic m-am îndrăgostit de modă. Și această relație cu zona de fashion s-a dezvoltat odată cu trecerea timpului. Am vândut haine second-hand pentru a avea bani de buzunar pe la 14 ani, și apoi mai târziu, pe la 19-20 de ani ca să mă întrețin în București unde venisem să fac muzică.

Ai un set de reguli după care te ghidezi atunci când îți alegi hainele?

Nu urmez nicio regulă, însă vreau să fiu în „tendințe”, să îmbrac piese de calitate, care să se potrivească împreună.

Ai un stilist?

Nu am un stilist anume, dar când vine vorba de eleganță mă las pe mâna Adinei Buzatu. Îi apreciez foarte mult pe Cristina Crăciun și pe Maurice Munteanu. Iar Antonia, iubita mea, este, de asemenea, un pol de opinie când vine vorba de alegerea unei ținute.

Te-ai gândit vreodată să-ți schimbi stilul? Sau ți s-a sugerat vreodată lucrul acesta?

Sunt versatil, abordez multe stiluri, îmi place să cred că mi-am format chiar un stil unic, așa că sunt mereu în pas cu „noul”. Cum decurge pregătirea pentru o ieșire împreună cu familia? Ne referim aici la alegerea ținutelor voastre și ale copiilor. Trebuie să fim relaxați, comozi. Casual, dar cu stil. Și da, ne și asortăm.

După participarea la „Bravo, ai stil!” ai fost abordat vreodată de cineva pentru a-i da sfaturi de stil? Sau ai fost criticat pentru opiniile exprimate în emisiune?

Nu. Nici una, nici alta.

Ce înseamnă pentru tine stilul?

Stilul este cel care te definește, cel care te diferențiază și care te face, în funcție de conjunctură, nobil, fresh sau „la modă”.

Ai o personalitate al cărei stil îl admiri? O femeie și un bărbat.

Hmm… O să par subiectiv, dar Antonia este cea care mă surprinde plăcut la fiecare apariție, tocmai de aceea a devenit un model pentru multe fete, colege de breaslă. De asemenea, îl admir pe Cătălin Botezatu, care este din punctul meu de vedere un „monument” de fashion. Exact cum îi spune și buna mea prietenă Raluca Bădulescu, Cătălin – Regele Regesc.

Câteva sfaturi must do pentru cineva care vrea să își creeze un stil vestimentar coerent.

Exact ca în viață: urmează-ți inima, alege ce te reprezintă și dezvoltă-ți „hazul”.

Ce obiect vestimentar ai purta oricând, la orice oră dacă ai fi pus să alegi?

Oricând… jeanși.

Ce nu ai purta niciodată, indiferent de consecințe?

M-ați prins aici… cred că aș purta orice.

Pentru că stilul nu se referă doar la vestimentație, ai un ritual de îngrijire? Ce presupune acesta?

A fi pedant începe cu a fi curat. Igiena joacă un rol foarte important. Am mereu grijă de fiecare detaliu. Sunt ușor narcisist și este posibil să mă schimb de vreo două-trei ori până plec, asta mă face să și fiu în întârziere de multe ori la diverse evenimente. Îmi cer scuze pe această cale, știu că mă iubiți și mă iertați!

Cât de des faci mișcare și în ce condiții?

Cât de des pot merge cu Antonia la sală, ea a devenit și partenera mea de antrenament. Suntem atenți la dietă, la necesarul de minerale și vitamine în principiu.

Ești atent la alimentație? Ce produse consumi?

Da, sunt foarte atent. Țin dietă cel puțin 7 luni pe an.

Ce vă place să faceți în timpul liber?

Ne place să ne petrecem timpul în familie. Ori nefăcând nimic, doar bucurându-ne unii de alții, ori vizionând filme. Ne uităm mult la “Harry Potter”.

Text: Cristina Dudău