Despre stil… cu Dana Sota

Dana Sota este o femeie frumoasa, o femeie cu experienta si cu afaceri in domeniul frumusetii, o prezenta delicata si un suflet cald. Dana a fost invitata in calitate de speaker in cadrul proiectului AtelierEle – workshopuri de implinire personala care se desfasoara pe tot parcursul lunii noiembrie, pentru a vorbi despre stil. Am profitat de aceasta ocazie si am intervievat-o, si marturisim ca discutia a fost una relaxanta si foarte placuta.

 Tonica TV: Cum ai reusit sa transformi pasiunea pentru beauty intr-un business?

Dana Sota: Nu mi-am propus niciodata sa fac un business din asta, dar pur si simplu asa s-a intamplat, asa m-a dus firul.

 

Tonica TV: Esti tot timpul o prezenta rafinata. Cum ai reusit sa-ti conturezi acest stil?

Dana Sota: Multumesc frumos! Este un stil pe care nici nu mi l-am cautat, nici nu mi l-am impus, cred ca vine de undeva dinauntru. In general, imi plac lucrurile simple, mai ales in materie de vestimentatie, asa ca nu o sa ma vedeti purtand volane sau coc. Sigur… imi strang parul, dar mai rar. Este vorba si de experienta, de inspiratie, de ceea ce vad la ceilalti si imi place, dar nu copiez, ci mai degraba implementez in ceea ce sunt deja daca mi se potriveste si consider ca e ok.

 

Tonica TV: Apropo de stil, este bunul gust o chestiune innascuta, sau frumusetea se invata pe parcurs?

Dana Sota: Cred ca este o combinatie. Sunt persoane care pur si simplu se nasc asa. Nu sunt multe, dar au un rafinament indiferent cu ce se imbraca, se machiaza sau nu, se piaptana sau nu. Deci au un rafinament innascut, dar cred ca aceste persoane sunt din ce in ce mai putine. Este vorba despre comportament, atitudine. Si, bine inteles, trebuie sa-ti si educi stilul pentru ca altfel nu ajungi unde trebuie.

 

Tonica TV: Sunt femeile din Romania preocupate de lookul lor?

Dana Sota: Da, sunt foarte preocupate si mi se pare ca interesul pentru ingrijire si pentru stil in general este din ce in ce mai mare. Uite, facem seminarii, workshopuri, fetele sunt din ce in ce mai interesate, vin, participa, isi iau notite, da. Deci raspunsul este da si ma bucur.

 

Tonica TV: Cum ai defini feminitatea?

Dana Sota: Feminitatea este pe cale de disparitie sau cel putin asa mi se pare mie, pentru ca suntem asa intr-un concurs permanent cu barbatii, mai ales la serviciu, si sigur, ne impinge si societatea. Dar feminitatea, din punctul meu de vedere, inseamna gratie, delicatete, finete, inseamna maternitate. Mi-ar placea sa ne pastram atributele astea si sa reusim sa fim feminine.

 

Tonica TV: Ne este foarte dor sa te revedm pe sticla. Pe cand un proiect in acest sens?

Dana Sota: Nu am un proiect in acest sens si cred ca in acest moment televiziunile nu cauta ceea ce pot eu sa ofer, deci mai asteptam.

 

Tonica TV: Cum te regasim astazi din punct de vedere sentimental?

Dana Sota: Bine, foarte bine. Nu poti fi bine pe dinafara daca nu esti si pe dinauntru.

 

Tonica TV: Cum te-ai simtit in cadrul workshopului?

Dana Sota: M-am simtit minunat si intotdeauna ma simt foarte bine cand fac aceste lucruri pentru ca fetele sunt foarte deschise, au o energie superba. Este un transfer de energie intre mine si ele, plec incarcata pozitiv de la seminarii si ma bucura foarte mult ca sunt receptive si chiar sunt interesate de ceea ce fac si ceea ce le spun.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu