Dimineata suntem mult mai sinceri decat in restul zilei

Dimineata suntem mult mai sinceri decat in restul zileiOnestitatea si etica sunt, potrivit specialistilor, valori care se manifesta mai mult dimineata decat in restul zilei. Se pare ca oamenii sunt mai susceptibili sa fure, sa insele sau sa minta dupa-amiaza, deoarece autocontrolul dispare usor-usor pe parcursul zilei. Atunci cand ne trezim suntem sinceri, insa pe masura ce orele trec, capacitatea noastra de a deveni necinstiti este din ce in ce mai puternica.

Mintim fara scrupule si trisam mai mult in a doua parte a zilei decat in prima, potrivit unui studiu realizat de catre expertii Universitatilor Harvard si Utah, Statele Unite ale Americii.

Rezultatele testelor le-au permis cercetatorilor sa descopere ca marea majoritate a persoanelor sunt mai cinstite dimineata si, odata cu oboseala si stresul acumulate pe parcursul unei zile, corectitudinea si onestitatea dispar. Tocmai de aceea, in anumite organizatii ar trebui sa se inteleaga faptul ca, din pacate, modul in care se desfasoara ziua este cel care decide.

 

Text: Ruxandra Raica