Din culise, unde papusile prind viata…

0a0a18G5455Pe data de 28 noiembrie am primit o invitatie pentru a participa la prezentarea noii colectii de primavara-vara 2012 a Laurei Lazar, unul dintre cei mai curajosi si ecletici designeri romani ai momentului. Fiind foarte incantata ca am fost invitata la un asemenea eveniment, am raspuns afirmativ.

Am ajuns in jurul orei 20:00, iar la intrarea in clubul in care se tinea prezentarea a venit o domnisoara draguta care m-a dus la o masa, unde, de altfel, stateau si ceilalti jurnalisti invitati.

Dupa cateva zeci de minute, atmosfera a inceput sa se incinga in momentul in care vedetele au aparut la eveniment una dupa cealalta, la distanta de aproximativ 10 minute.

 

Tin minte ca, dintre toate vedetele care au asistat la acest eveniment memorabil, printre care si Simona Patruleasa, Laura Cosoi, Stephan Pelger, Corina Vladescu, Mihaela Glavan, Cristina Cioran si multi altii, cred ca doar Antonia si Cosmina Pasarin au facut furori atunci cand au aparut. Toate bliturile aparatelor si privirile invitatilor erau atintite catre ele.

Dupa ce reporterii si cameramanii prezenti la eveniment au terminat de intervievat majoritatea vedetelor, iar invitatii si-au reluat cuminti locurile, a inceput show-ul.
Surpriza serii a fost momentul in care luminile din club s-au stins, iar trupa The Speakers a cantat live pe intreaga durata a show-ului.

Defilarea a fost deschisa de manechinul Delia Tudose, o silueta inspirationala ce se regaseste, de altfel, in lookbook-ul colectiei si care a devenit, astfel, figura centrala a intregului proiect.

Noua colectie a Laurei Lazar intitulata Doll Parts a fost prezentata de manechinele superbe si extrem de slabe, la care te uitai si ti se taia respiratia si pofta de mancare cam… pentru tot restul vietii. 🙂

O scenografie speciala semnata de Oana Micu si constand intr-o suita de papusi reinterpretate a sustinut conceptul colectiei si a redat o mica parte din lumea papusilor-femei sau a femeilor-papusi si a framantarilor acestora.
{besps}dolls|width=350|height=400{/besps}

In aceasta colectie am vazut cum hainele conturau perfect corpul manechinelor, iar culorile si modelul acestora atrageau sute de priviri. Frumoasele modele au prezentat piese clasice precum fustele si rochiile oversize, dar si salopete si body-uri structurate, noutatea absoluta a acestei colectii reprezentand-o corsetul.

Materialele predominante sunt pielea, matasea si latexul, reinterpretate in combinatii si alaturari diverse cu elemente precum tinte, pene si alte detalii decorative lucrate exclusiv manual.

La finalul prezentarii am inteles ca, atunci cand frumusetea devine o arma redutabila, femeia ajunge sa se joace senzual cu mintea unei societati schilodite de urat, lipsita de drepturi si de libertati, pentru a-si croi o noima, pentru a dobandi o cale, pentru a straluci.

Text: Andreea Popescu