Din seria cadouri mai putin obisnuite de Craciun…

shutterstock_10390492“Sarbatorile vin, sarbatorile vin…” si tot mai multe idei de cadouri ne trec prin cap. Am observat ca tot mai multa lume ajunge in pet-shopuri pentru a le cumpara patrupede celor dragi. Dar ce te faci cand cel caruia ii daruiesti cadoul nu il vrea?

Nu te panica, avem cateva sfaturi pentru tine, cea care daruieste astfel de cadouri celor dragi. Pentru ca totul sa fie perfect, te sfatuim sa citesti randurile de mai jos.

 

Ofera un astfel de cadou unei persoane responsabile

Acceptarea unui animal ca si cadou include multa responsabilitate. Un caine nu este un obiect pe care sa-l pui intr-un loc si sa ai pretentia ca va “intepeni” acolo. Asta daca nu vrei cumva un animal impaiat. Odata ce accepti un astfel de cadou, trebuie sa te gandesti bine unde il vei tine, ce cheltuieli ii vei aloca ingrijirii si, mai ales, de ce timp dispui pentru a avea grija de el. Se poate ca, la prima vedere, sa te incante aceasta idee, dar dupa un timp, cand animalul va creste, ce vei face? O alta situatie de luat in considerare este faptul ca, o data pe an, orice animal… naparleste. Esti sigura ca vrei ca locuinta ta sa fie plina de par? Daca esti dispusa sa faci aceste compromisuri, atunci accepta cadoul cu drag. Insa inainte, adu-ti aminte ca un animal nu poate fi reambalat si trimis inapoi la magazin.

 

Pregateste persoana in cauza pentru marea surpriza

Bun, ai pus la punct fiecare detaliu. Ai ales si animalul de companie, si cutiuta in care il vei baga, ai cumparat si fundita, dar te-ai asigurat daca cel/cea care va primi cadoul va fi incantat/a? Ei bine, in cazul acesta, incearca sa ai o discutie cu persoana in cauza. Vezi cum reactioneaza la ideea de a avea un animal de companie. Pune-i intrebari despre locul in care va tine animalul, despre timpul pe care il are si cat poate aloca cresterii patrupedului. De asemenea, daca are un job foarte solicitant, atunci ideea unui patruped nu este una dintre cele mai bune.

 

Ofera un animal cu certificat

Cei mai multi oameni prefera sa isi aleaga singuri animalul de companie. Tocmai din acest motiv sfatul nostru este sa mergi cu persoana in cauza sa isi aleaga singura animalutul. In general, atunci cand persoanele decid sa cumpere un animal, il aleg in functie de conexiunea pe care o are cu respectivul animal. Faptul ca achizitionezi un animal dintr-un pet-shop iti ofera garantia ca animalul este sanatos. Nimeni nu isi doreste un caine bolnav, nu?

 

Text: Andreea Popescu