Dinti mai albi, secretul frumusetii

Dinti mai albi, secretul frumusetiiZambetul este printre primele lucruri pe care le observam la o persoana. Un zambet natural te poate face mai increzatoare, dar si mult mai atragatoare. In acest sens, dintii albi au un rol determinant.

Specialistii ne asigura ca ne putem folosi de anumite trucuri pentru a profita cat mai mult timp de albul dintilor. Dar orice tratament profesional am incerca, trebuie sa constientizam ca procesul de albire a dintilor implica anumite riscuri. In primul rand, orice metoda de albire am adopta, ea nu poate fi aplicata fara o vizita in prealabil la medicul stomatolog. Medicului stomatolog Sorin Verdes recomanda pentru tratamentele de albire o igiena bucala perfecta.


Alimentatie sanatoasa si detartraj obligatoriu!
Cine se face vinovat de pierderea albului dintilor? Parerea este unanima: tigarile si cafeaua sunt printre principalii factori. Nicotina continuta de tigari, pe langa celelalte efecte asupra sanatatii, are rol predominant in schimbarea aspectului dintilor. Specialistul nostru ne indeamna astfel ca primul „tratament de albire” sa fie renuntarea la fumat. O alimentatie nesanatoasa face parte, de asemenea, din lista factorilor daunatori. O serie de alimente, cum ar fi fructele si legumele foarte colorate, care contin coloranti, sunt susceptibile de a ingalbeni dintii. Astfel, o alimentatie echilibrata permite aportul de nutrimente necesare organismului si contribuie la pastrarea stralucirii dintilor.

Alternarea pastei de dinti si periaj
Totodata, nu trebuie sa neglijam niciodata igiena bucala! Controlul la medicul stomatolog este recomandat la fiecare 6 luni, control care ajuta foarte mult in demersul pentru pastrarea dintilor albi. Un sfat important este acela ca trebuie sa schimbam pasta de dinti in permanenta. Schimbarea acesteia, alternata cu periatul obligatoriu de 3 ori pe zi, are rezultate evidente in procesul ”natural” de albire al dintilor.

Facultativ, tratamente de albire
Daca toate sfaturile expuse mai sus au fost luate in seama si inca nu ne bucuram de un alb imaculat al dintilor, putem apela la tratamente profesionale de albire. Trebuie sa stim ca acestea sunt recomandate in cazul in care suferim cu adevarat din punct de vedere estetic. Tratamentele de albire pot fi efectuate si in cabinetele stomatologice, dar si acasa. In ambele cazuri, parerea specialistului este indispensabila! Cele mai eficiente tratamente sunt acelea in care intr-o gutiera, special realizata, se introduce o pasta pentru albire. Gutierele pline de substanta de albit dintii se poarta, de obicei, noaptea. Timpul necesar variaza de la o ora la o noapte intreaga, lucru pe care numai medicul stomatolog il poate hotari. In unele cazuri, pacientii care au urmat tratamente de albire au prezentat o usoara crestere a sensibilitatii la cald si rece a dintelui si usoare iritatii gingivale. Aceste simptome sunt cauzate in mod special de aplicarea pastelor fara avizul unui medic stomatolog. De aceea, specialistul nostru insista: dintii pot ramane albi si stralucitori daca nu uitam de periajul zilnic obligatoriu, vizita la cabinet la 6 luni si alimentatia sanatoasa!

Pastele de dinti abrazive care „promit” o albire imediata nu ar trebui comercializate. Este indicat ca ele sa fie insotite de sfatul medicului, intrucat pot avea efecte daunatoare; totodata, nu trebuie folosite mai mult de doua saptamani.

Zambetul – arma secreta a lui Dinu Maxer
Interpret, compozitor, prezentator, Dinu Maxer este constient ca un zambet perfect te ajuta mult in cariera artistica. „Dintii albi iti confera o siguranta deosebita, nu transforma zambetul intr-unul schimonosit, care sa acopere defectele din dantura”, considera Dinu Maxer. Dar artistul ne ofera un sfat important: „o astfel de dantura nu se obtine din senin: am purtat si eu aparat dentar cand am fost mic, am mers regulat la dentist, chiar daca uram asta la fel de mult ca si voi”.


 

Text: Alina Gavril
Consultant: Medic dentist Sorin Verdes