Discutiile despre sex fac sexul mai placut

shutterstock_86743894AACuplurile care vorbesc deschis despre sex, inainte de a ajunge in pat, au parte de o activitate sexuala mult mai intensa decat cuplurile care evita acest subiect, conform unui studiu in domeniu.

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care vorbesc despre sex se simt mult mai confortabil unul in preajma celuilalt si au mai multe sanse sa scape de inhibitii.

“Partidele de sex sunt ceva natural, iar daca inaintea actului simti nevoia de a-i spune iubitului tau cum sa te sarute sau cum sa te penetreze, fa-o fara nicio ezitare. Acest lucru s-ar putea sa-l excite si mai tare”, a declarat cercetatorul, autorul studiului si totodata expertul in comunicare in domeniul sanatatii in cadrul Universitatii de stat Cleveland din Ohio Elizabeth Babin.
In general, anxietatea reduce gradul de satisfactie, lucru pentru care este necesar ca aceasta stare sa dispara din cuplu, conform lui Babin, citat de cotidianul LiveScience.
Oamenii care nu vorbesc despre sex si despre tot ce implica el prezinta un risc crescut de a face sex neprotejat, iar efectele negative le stim cu totii.

Pentru studiul sau, Babin a recrutat 2.070 de oameni, 88 de cupluri si 119 persoane de pe diferite site-uri, pentru a-i chestiona cu privire la retinerea acestora privitoare la comunicarea cu partenerul de viata, la satisfactia lor sexuala si la frecventa comunicarii non-verbale si verbale. In  timpul studiului, participantii au fost rugati sa spuna ce stari le induc conversatiile legate de aspectele sexuale ale relatiei lor. Participantii, a caror medie de varsta a fost de 29 de ani, au raspuns la intrebari despre stima lor sexuala, cat de bine se simt langa partenerul de viata si despre modul in care acestia au devenit increzatori in abilitatile lor sexuale.
Anchetele arata ca lipsa discutiilor referitoare la asteptarile pe care fiecare le are in legatura cu actul sexual ce urmeaza sa aiba loc poate duce la diminuarea placerii. La unghiul opus, discutiile legate de asteptarile fiecarui partener de la actul sexual duc la o satisfactie sexuala mult mai mare si totodata la mai multa placere.
„Comunicarea libera intre parteneri ajuta la diminuarea anxietatii si scade riscul aparitiei inhibitiilor. Un singur «imi place» iti poate scoate relatia din rutina si, chiar mai mult, poate reapride flacara in dormitor”.

Prin urmare, daca iti este frica sa vorbesti sau ti-e teama ca partenerul tau nu ar reactiona bine, gandeste-te ca intotdeauna comunicarea este importanta si poate detensiona anumite situatii.

Text: Andreea Popescu