Dj Sava: “Le admir pe Alexandra Ungureanu si Nadia Ali”

Tenerife 1DJ Sava este poate cel mai reprezentativ nume din industria muzicii clubbing. Acesta si-a inceput activitatea in anii ’90 si s-a dovedit a fi un vizionar in domeniu. Asocierea sa cu voci puternice precum Connect-R, Raluk, Andreea D sau Mischa a adus muzica sa in atentia publicului, bucurandu-se de un succes bine-meritat. Desi Dj Sava este unul dintre oamenii care se exprima cel mai bine prin sunete, de data aceasta l-am convins sa ne vorbeasca despre omul din spatele muzicii.

 

Tonica: Esti unul dintre cei mai experimentati DJ din tara. Povesteste-ne despre inceputurile carierei tale si cum ai decis sa faci aceasta meserie?

Dj Sava: Cred ca acest lucru a venit de la sine, natural. Eram de mic pasionat de tot ce inseamna muzica si ultimele melodii lansate le aveam a doua zi in portofoliu. Asa ca, la orice petrecere mergeam, toti prietenii ma chemau pe mine sa ma ocup de muzica.

 

Tonica: Majoritatea single-urilor tale au devenit hituri. Care crezi ca este reteta unei piese de succes? 

Dj Sava: Nu cred ca e vorba de o reteta. Trebuie sa te bazezi pe simturi si sa incerci sa faci altceva decat exista in momentul acela pe piata. Astfel te vei evidentia in fata publicului, iar lucrul acesta nu poate fi decat pozitiv.

 

tenerife de trimis 3Tonica: Cum iti alegi vocile cu care colaborezi?

Dj Sava: Nici aici nu exista o regula! Trebuie sa fii constient ca acesta este lucrul cel mai important atunci cand propui publicului o noua piesa. Poti sa ai cea mai buna piesa,  daca nu ai si o voce pe masura, piesa va fi una mediocra.

 

Tonica: Exista o voce din muzica romaneasca sau internationala pe care o admiri si cu care ai vrea sa lucrezi?

Dj Sava: Din muzica romaneasca, o admir pe Alexandra Ungureanu.  Din muzica internationala preferata mea este Nadia Ali! Mi-ar placea sa colaborez cu aceste doua voci superbe.

 

Tonica: DJ-ii romani sunt foarte apreciati in afara tarii. Carui fapt crezi ca se datoreaza acest lucru?

Dj Sava: Probabil aceasta s-a intamplat datorita faptului ca in Romania a existat un fenomen Clubbing foarte bine dezvoltat. Din pacate,  din punctul meu de vedere, lucrurile nu mai merg in directia buna, asa ca, intr-un viitor apropiat, lucrurile vor lua o alta turnura, aceasta este parerea mea.

 

Tonica: Care este diferenta dintre publicul roman si cel din afara?

Dj Sava: Nu sunt diferente majore. Trebuie mentionat faptul ca publicul din Romania este mult mai pretentios. In acelasi timp, cluburile din tara noastra sunt mult mai selecte, poate chiar cele mai selecte din Europa, asta cu exceptia celor din Rusia.

 

Tonica: Cum ai observat evolutia muzicii de club de-a lungul timpului in Romania?

Dj Sava: Cred ca perioada de varf s-a situat prin anii 2009 – 2010. Atunci existau foarte multi DJ si fiecare adoptase stilul sau. Acum toti DJ-ii pun aproximativ aceeasi muzica, lucru pe care nu il vad ca fiind constructiv.

 

Tonica: Te consideri un artist perfectionist? Si daca da, cum se manifesta aceasta latura a ta?

Dj Sava: Nu sunt atat de perfectionist pe cat ar trebui, dar lucrez la aspectul acesta.

 

tenerife de trimis 4Tonica: Cu ce ne surprinzi in continuare pe plan muzical?

Dj Sava: Sper, cu piese bune de club! Este posibil ca, in toamna, sa lansez in premiera o piesa in limba romana, un lucru pe care inca nu l-am facut de cand activez ca DJ. Avand in vedere ca este o premiera pentru mine, imi doresc din partea publicului un feedback cat mai pozitiv.

 

Tonica: Care este proiectul de care te simti cel mai mandru?

Dj Sava: De toate proiectele mele sunt mandru, dar poate colaborarea  cu Raluka a fost cel mai aproape de dorintele mele. Totusi sper ca acum, prin proiectul cu Misha, sa reusesc sa il depasesc pe cel anterior care tine momentan topul activitatilor mele.

 

Tonica: Te consideri o persoana tonica?

Dj Sava: Intotdeauna mi-a fost dificil sa ma caracterizez eu insumi, as prefer ca aceste lucruri sa ramana la decizia celor din jurul meu si, de ce nu, chiar a fanilor! Insa, daca voi, cei de la www.tonica.ro, ati dorit sa imi luati acest interviu, probabil ca undeva am si aceasta trasatura apreciata de voi!

 

Text: Andreea Dragan