DJ-ul Cristi Stanciu: „In materie de muzica, ascult tot ce se poate asculta si nu dauneaza intelectului”

PRINCIPALACristi Stanciu este un DJ cu state vechi in lumea muzicii, o persoana pozitiva, plina de energie, dedicata trup si suflet vietii de radio si de televiziune. Iti baga in casa cheful, aduce buna dispozitie, transforma muzica in curata nebunie si pare sa nu se opreasca. Are foarte multe colaborari de succes si e una dintre cele mai bune voci de radio. Il puteti aculta pe Radio 21…

 

 

Tonica: Buna, Cristi! Esti om de radio, DJ in club, om de televiziune, producator si lista poate continua. De unde atata energie sa le faci pe toate?

Cristi Stanciu: Cand faci absolut totul din pura pasiune, nu simti niciun fel de oboseala. Totul merge minunat iar zambetul meu din fiecare dimineata este nepretuit!

 

Tonica: Faci parte din echipa Radio 21 de foarte multi ani. De ce aici si nu pe o alta frecventa?

C.S.: Radio 21 a fost prima mea dragoste! Aici am vrut sa fiu si m-am identificat cu brandul inca de la inceput!

 

SECUNDARA

Tonica: Cum decurge o zi din viata ta si ce muzica asculti de obicei?

C.S.: Fiecare zi incepe invariabil cu o mare cana de cafea fara de care nu pot functiona. Un zambet si un sarut din partea sotiei sunt dozele de pozitivism. Incerc apoi sa-mi incep activitatea la studio. Acolo ma simt bine, in elementul meu, sunt oameni foarte prietenosi si zambitori! Mai departe… scrie-n carte. Muzica mea de suflet vine din zona rockului, insa, ca fiecare persoana ce iubeste notele pe portativ, ascult tot ce se poate asculta si nu dauneaza intelectului.

 

 

Tonica: Marea ta iubire (nu o includem aici pe sotia ta): televiziunea, radioul sau clubul? 

C.S.: Toate imi ofera satisfactie, energie si ma provoaca in fiecare zi! N-as putea sa nominalizez doar una, sunt strans legate intre ele, cel putin in viata mea.

 

Tonica: Cand ti-ai descoperit pasiunea pentru muzica?

C.S.: Pasiunea mi-au descoperit-o parintii, eu eram mult prea mic sa-mi dau seama ca muzica ma face atat de fericit! Bebelus fiind, parintii imi lasau un aparat radio sa mearga tot timpul, inclusiv cand dormeam. Cat timp era muzica la radio, eu radeam si eram fericit. Eram foarte galagios, in schimb, atunci cand se intrerupea curentul…

 

Tonica: Daca ai fi pus vreodata in situatia de a renunta la muzica, ce altceva ai alege sa faci? 

C.S.: Nu as putea cu buna stiinta sa renunt la muzica. Nu-mi pot nici macar imagina un astfel de scenariu…

 

Tonica: Cum ai defini stilul tau muzical si cum reusesti sa te mentii pe piata de profil?

C.S.: Piesele pe care le fac sunt pozitive, au toate ceva personal atat in versuri, cat si in sunet. Probabil ca stilul meu de a pune muzica si piesele pe care le compun rezoneaza  cu cei care ma asculta; un alt motiv ar mai putea fi pasiunea cu care fac toate aceste lucruri. Chiar cred in filozofia conform careia, daca faci ceva cu pasiune si pui suflet, oamenii vor aprecia rezultatul. In cazul meu se aplica si se verifica.

 

Tonica: De foarte multi ani participi si la Liberty Parade. Cum este publicul de la Liberty si care este diferenta dintre un astfel de public si cel din cluburi?

C.S.: Liberty este… Liberty, insasi denumirea este superlativul. Aici te intalnesti cu oameni din toate colturile tarii, din toate cluburile din Romania. Toti formeaza un intreg, un singur suflet care traieste acest superlativ o noapte intreaga. Este minunat sa ma simt o particica din acest suflet si, atunci cand revin in cluburile din tara, o fac cu multa bucurie pentru ca ma intalnesc cu oameni alaturi de care am trait Liberty Parade.

 

Tonica: De curand ai renuntat la burlacie. Cum reusesti sa impaci cariera cu familia, avand in vedere ca jobul pe care-l ai solicita foarte multe deplasari, adica timp petrecut departe de jumatatea ta?

C.S.: Jumatatea mea este totul pentru mine! Nu sunt niciodata departe de ea pentru ca o am in suflet in permanenta. In acelasi timp, si ea are un program foarte incarcat, lucreaza tot in domeniu, insa reusim sa stabilim un echilibru care sa ne protejeze viata de cuplu si sentimentele.

 

A_TREIA

Tonica: Ce noutati le pregatesti fanilor tai din punct de vedere muzical?

C.S.: Sunt pe ultima suta de metri cu noul single. Am pregatit si un nou proiect radio, inca unul pentru TV, s.a.m.d., toate pe rand si cu zambetul pe buze!

 

 

 

Tonica: Ne poti dezvalui care este secretul reusitei? Sau macar o mica parte din el…

C.S.: Pentru mine este foarte simplu: fac ce iubesc si in fiecare zi adaug cate ceva nou, invat ceva nou, incerc sa-mi depasesc limitele in sens constructiv, desigur.

 

Tonica: Descrie-te in trei cuvinte…

C.S.: Zambaret, fericit, satisfacut.

 

Text: Ruxandra Raica