Doliu în lumea modei. Virgil Abloh, creator al colecțiilor pentru bărbați Louis Vuitton, a murit

Star al generației milennials și rege al streetwear-ului de lux, designerul american Virgil Abloh, creator al colecțiilor pentru bărbați Louis Vuitton, a murit duminică de cancer, a anunțat grupul LVMH, compania-mamă din care face parte Brandul Louis Vuitton.

Farmaciștii Catena recomandă serul cu acid hialuronic de la Skin Republic, un ser super hidratant, cu acid hialuronic 1%, ce hidratează pielea uscată.

Fondatorul Off-White a murit la vârsta de 41 de ani după ce s-a luptat cu cancerul din anul 2019. El a fost primul afro-american care a condus Louis Vuitton, în toată istoria companiei. Înainte de asta, Virgil Abloh a fost director de creație pentru rapperul american, Kanye West.

“Grupul LVMH, Casa Louis Vuitton și Off-White anunță cu imensă durere dispariția lui Virgil Abloh, răpus duminică, 28 noiembrie, de un cancer cu care se lupta de câțiva ani”, a scris LVMH pe contul său de Twitter și Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by @virgilabloh

Boala cu care se lupta de doi ani nu fusese făcută publică. “A ales să ducă lupta în privat după diagnosticul din 2019” de angiosarcom cardiac, o tumoare malignă rară localizată în inimă, a explicat familia sa într-o postare pe contul de Instagram al designerului, adăugând că Virgil a fost supus “multor tratamente dificile”.Cine a fost Virgil Abloh

Fiu de imigranți din Ghana, Virgil Abloh era căsătorit și avea doi copii, Lowe și Gray. Designerul s-a născut pe 30 septembrie 1980 în Statele Unite, în Rockford, statul Illinois. Mama lui era croitoreasă, iar tatăl său conducea o firmă de vopsea. A locuit la Rockford, acolo unde a făcut și liceul. După ce a terminat liceul, Virgil Abloh a continuat studiile la Universitatea din Wisconsin-Madison, unde a absolvit în 2002. În anul 2006, el a urmat un Master în arhitectură și tot atunci și-a dezvoltat interesul pentru modă. În 2009, Virgil Abloh l-a întâlnit pe Kanye West, iar rapperul american l-a numit director de creație. În anul 2018, designerul s-a alăturat brandului Louis Vuitton. În anul 2012, el a creat marca Off-White, care a devenit foarte populară.

Iulia Mirică

Foto: google images