Dorin Negrău l-a dus pe Brâncuşi la New York Fashion Weekdorin negrău

Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Dorin Negrău a lansat colecția FW 21, care readuce limbajul străvechi al broderiilor manuale de la Tismana la New York. De altfel, Dorin Negrău este singurul designer internațional de origine română care a fost prezent pentru a doua oară, cu o colecție online, DNFW21, la New York Fashion Week.

Negrău se bucură de succes de fiecare dată cu creațiile sale în America, fiind prezent la New York Fashion Week, din anul 2014, în fiecare sezon.

Colecțiile Dorin Negrău integrează broderii tradiționale realizate manual de meșteri tradiționali direct pe materiale naturale, din materii prime ecologice biodegradabile, țesute de aceștia. Astfel, Dorin Negrău readuce la viață cultura artei etno tradiționale și a meșteșugurilor antice din România și le reintegrează în actualitatea contemporană.

Pentru FW21, Dorin Negrău aduce în atenția iubitorilor modei și a tradițiilor, limbajul străvechi al broderiilor manuale din satul natal al marelui sculptor Constantin Brâncuși direct la New York, fiind pe urmele lui Brâncuși, la muzeul de artă contemporană MOMA, din New York.

Vedeți aici și un Interviu cu designerul Florin Negrău, pentru tonica.ro

“Sunt bucuros că am reușit să duc la New York Fashion Week o nouă colecție feminină diafană, romantică, inspirată din motivele tradiționale bărbătești de pe sacoul schileresc din zona Tismana. Și anul acesta, FDLA, Federația Designerilor din America Latină, m-au invitat să fiu alături de ei la NYFW. Am fost singurul designer român prezent pentru a doua oară la NYFW cu o colecție DNFW21 online, în formă digitală, în plină pandemie.”, declară designerul.

Colecția online prezentată la New York Fashion Week, se poate urmări aici