Dragoste vs. bani

Dragoste vs. baniDaca intr-o relatie femeia castiga mai mult decat partenerul, acest fapt poate fi un motiv de cearta. Te afli in aceasta situatie? Atunci ia aminte la urmatoarele sfaturi.

Iubirea nu are pret
Sambata seara. Tu iti doresti sa mergi la restaurantul recent deschis. Iubitul tau abia isi poate permite o masa la un fast-food. Este important sa echilibrati reciproc activitatile si sa gasiti un punct comun care sa va multumeasca pe amandoi. A forta pe cineva sa cheltuiasca mai mult decat isi poate permite este o reteta sigura care duce la dezastru. Exceptie pot face cinele festive, la ocazii speciale, iar atunci puteti imparti nota de plata.

Valoare neta adevarata
Poti aduce mai putini bani in casa decat perechea ta, dar poti valora mai mult decat un cec. De exemplu, poate esti indemanatica in bucatarie sau le oferi copiilor o educatie aleasa. A fi intr-o relatie inseamna a maximiza calitatile fiecarei persoane. Este posibil ca perechea ta sa aprecieze abilitatile tale casnice mai mult decat banii pe care ii aduci.

Simt financiar
A iubi pe cineva nu are pret. Uneori trebuie sa treci peste orgoliu si ego si pur si simplu sa te daruiesti iubirii. A fi la acelasi nivel financiar cu perechea ta nu garanteaza fericirea. Daca ai o relatie minunata, nu ar trebui sa conteze aspectele financiare.

A vorbi este ieftin
Comunicarea cu iubitul tau pe aceasta tema este cheia pentru a trece de diferentele financiare. Discutati cu rabdare si tact. Vorbeste deschis si onest. Evitarea comunicarii duce la inrautatirea situatiei si la crearea tensiunilor.

Nu pierde timpul. Bucura-te ca ai gasit pe cineva nepretuit.

Text: Ana Macovei