Durerile de dinti… nu intra in concediu

Durerea de masea… nu intra in concediuDurerile de masele par a gasi mereu de cuviinta sa se insinueze in viata ta de Revelion, de Paste, de ziua ta sau, desigur, in concediu. Cum trebuie duse ostilitatile cu durerea?

In cazurile cel mai des intalnite, durerile de masele au la baza existenta unei carii care a evoluat, iar traumatismul a atins nervul. In aceste conditii, o solutie temporara este administrarea unui antiinflamator sau analgezic. Acest lucru nu va duce la disparitia problemei. Este necesar consultul stomatologic de urgenta. Netratata, caria se poate asocia cu o infectie care va necesita tratamentul cu antibiotic. Mergi la controlul periodic o data la 6 luni.

Pretul frumusetii
Din dorinta de a straluci in concediu, multe persoane apeleaza la metode de albire a dintilor. Indicatia specialistului este ca acestea sa nu se realizeze in afara cabinetului stomatologic.
Metodele neavizate pot provoca dureri insuportabile.

Uneori exista probleme de sanatate care se comporta ca o durere de masea. Astfel, nevralgiile faciale pot genera dureri la pragul suportabilitatii, uneori insotite de paralizii locale. Nervii faciali pot fi uneori afectati de o infectie. Alteori, durerea provine de la inflamarea nervului generata de “statul in curent”. In aceste cazuri tratamentele sunt complexe, necesitand pe langa medicatie, sedinte de fizioterapie.

Text: Irina Chelarescu
Consultant: Dr. Alina Cosova, Medicina dentara
Telefon: 0730.025.697