Educație înainte de culcare

educație

Știm cu toţii că atunci când vine vorba despre educație aceasta se face nu doar la școală sau la grădiniță, ci şi prin joacă. Iată câteva idei de activități pe care le poți face cu copiii înainte de a merge la culcare.

  • Petrecerea din baie. Spălatul pe dinţi va deveni garantat cea mai distractivă activitate, dacă dansăm în timp ce ne curăţăm dantura. 
  • Costumează-te în personajul principal al unei poveşti pe care o îndrăgeşte. Imită tonul vocii, gestica şi replicile şi încearcă să interpretezi un mini-rol în care să îl ai partener pe cel mic. .
  • Cine râde primul. Spuneţi glume, cu o regulă simplă: cine râde primul, pierde.
  • Spălatul reciproc pe dinți. Va fi distractiv şi educativ. Îi poate fi mai uşor să înţeleagă exact modul corect de periere.
  • Scrieţi o listă cu tot ce s-a întâmplat frumos în ziua care tocmai s-a încheiat. Este un exerciţiu util, pentru că îi ajută pe cei mici să treacă mai uşor peste eventualele momente tensionate pe care le-au trăit.
  • Aproape toţi copiii iubesc spectacolele. De ce să nu puneţi unul în scenă, chiar în sufrageria voastră? Este un exerciţiu de imaginaţie bun, care îi relaxează mintea şi îi dezvoltă creativitatea.
  • Uitaţi-vă la fotografiile din albumele foto. Este una dintre activităţile pe cât de distractive, pe atât de emoţionante.

Fiecare activitate de educație în familie joacă un rol important în dezvoltarea emoțională a copiilor, așa că ar trebui să încercăm să petrecem cât mai mult timp de calitate alături de ei.

Vrei sa stii cum sa ai grija de tine si de copilul tau in fiecare etapa a vietii lui?

8 carticele, pe segmente de varsta, de la preconceptie si sarcina pana la 15 ani, cu informatii certificate de medici de specialitate. 

Cristina Dudău

Foto Shutterstock