El este cel mai frumos bărbat din lume

S-a demonstrat. Robert Pattinson este “cel mai frumos bărbat din lume”, conform măsurătorilor efectuate prin cunoscuta metodă Secţiunea de Aur/Golden Ratio.

Actorul britanic, în vârstă de 33 de ani, cunoscut din “Twilight” a fost declarat ca fiind “cel mai frumos bărbat din lume” datorită proporţiilor feţei. Ochii, sprâncenele, nasul, buzele, bărbia, maxilarul şi forma facială ale starului de la Hollywood au fost măsurate şi comparate cu trăsăturile lui Bradley Cooper, Brad Pitt sau George Clooney, iar acesta a obţinut un procent de 92,15%.Topul celor mai frumoşi bărbaţi ai lumii

Potrivit Daily Mail, în urma analizei realizate de doctorul estetician Julian De Silva, Henry Cavill a câştigat locul doi, cu un punctaj de 91,64%, iar pe locul trei a ieşit Bradley Cooper, cu 91,08%.

Celebrul Brad Pitt, în vârstă de 56 de ani, s-a situat pe locul patru, cu 90,50%, urmat de George Clooney (58 de ani) pe locul cinci, cu o proporţie de 89,91%.

Următorii în top au fost: Hugh Jackman (89,64%), David Beckham (88,96%), Idris Elba (88,01%), Kanye West (87,94%), ultimul clasat fiind Ryan Goslin (87,48%).

Ce reprezintă Secţiunea de Aur

Secţiunea de Aur sau Proporţia de Aur reprezintă o ecuaţie folosită de marii artişti, sculptori şi arhitecţi încă din vremea Greciei Antice. În timp, oamenii de ştiinţă au adaptat formula matematică pentru a defini ce înseamnă o persoană frumoasă. Se măsoară lungimea şi lăţimea feţei şi apoi se împart rezultatele, iar cu cât raporturile unei feţe sau ale unui corp sunt mai apropiate de numărul 1.618 (Phi), cu atât acestea devin mai frumoase.

Cu ajutorul acestei formule, astăzi, medicii stomatologi şi chirurgii esteticeni pot crea un zâmbetul perfect şi, implict, un chip frumos.

Text: Bettina Cristea

Photo: Hepta