Ellie Saab – „un nou răsărit, la noi începuturi”

La începutul lunii septembrie, Elie Saab a devenit bunic. Nașterea nepoatei sale Sophia l-a inspirat să pună baza ultimei colecții de îmbrăcăminte, intitulată „un nou răsărit, la începuturi noi. „Vrem să sărbătorim viața și calitatea vieții”, a spus el printr-o declarație telefonică din Beirut.

Atelierul și casa lui Saab au fost distruse în explozia din august, din portul Beirut. O explozie de azotat de amoniu care a distrus orașul, ucigând 200 de persoane și rănind mii. Casa sa, care datează de la începutul secolului al XX-lea, unul dintre puținele exemple rămase din arhitectura tradițională rămase în Beirut după războiul civil, a fost distrusă, candelabrele sale din epoca otomană au fost spulberate și ferestrele suflate.Atelierul distrus de explozie

Atelierul său a fost redus în mod similar la moloz. Echipa sa a lucrat noapte și zi și, remarcabil, atelierul de modă ce are peste 200 de angajați a funcționat din nou la doar 15 zile mai târziu. Este emblematic pentru mentalitatea libaneză, spune el. „Poporul libanez așteaptă întotdeauna cu nerăbdare, trăim pentru mâine și planificăm ca totul să fie mai bun și mai frumos”.

Film în loc de prezentare

În locul unui spectacol de pistă la Paris, unde are și un mic atelier, Saab a debutat cu un film vag, neliniștitor care se baza pe elemente de ritual și ceremonie. Filmat în munții Faqra, cu modele feminine în rochii eterice înfrumusețate, a fost creat pentru a surprinde ritualul dansului și a mișcării, „sărbătorind viața” și pentru a sublinia vastul peisaj din jur, pentru „a da o senzație de libertate. ” El a conceput colecția într-o serie de capsule colorate. „Există roz din bougainvillea, verde acid ca frunzele frumoase, mult alb, pentru că visăm la pace și seninătate, dar și la roșu, sângele, pentru când pierzi pe cineva”, spune el. Preferatul său este secțiunea turcoaz care cuprinde o rochie grecească care amintește de stilul pe care Grace Kelly îl poartă în To Catch a Thief, precum și o serie de mărgele purtate pe brâu în talie.

De asemenea, designerul prezice că viitorul va fi despre personalizare și personalitate. „Bucurie și simplitate”, a spus el, pentru a rezuma.

Text: Iulia Mirică

Foto: vogue