Eminem: “Drogurile m-au facut sa-mi pierd 5 ani din viata”

1a6qze4Pe vremuri era extrem de popular; de ani buni insa il vedem mai rar in lumina reflectoarelor: Eminem si-a luat o pauza de 5 ani pentru a scapa de efectele dependentei de droguri.

Starul hip-hop spune ca abuzul de substante a fost atat de puternic incat si-a pierdut ani intregi din memorie. In plus, nici nu mai putea scrie versuri. “Incerc sa-mi amintesc, pentru ca, daca nu reusesc, ruginesc.

Sunt foarte paranoic in privinta blocajului la scris – l-am avut pentru 4 ani si m-a innebunit. Oricat de mult incercam, pur si simplu nu ma puteam gandi la nimic”, a declarat Eminem.

“Pastilele au avut mare legatura cu asta. Pur si simplu sterg celulele creierului. Nu stiu daca suna ca si cum incerc sa gasesc scuze, dar adevarul absolut este ca mare parte din memoria mea a disparut. Nu stiu daca ati luat vreodata Ambien, dar este un fel de «guma de sters» pentru memorie. Porcaria asta mi-a sters 5 ani din viata”. Marturiile lui Eminem sunt socante si pot fi o lectie pentru toti cei care s-au gandit sa consume sau care chiar consuma droguri.

Rapperul de 38 de ani spune ca il sperie sa se gandeasca la acea perioada din viata lui. Problemele sale cu drogurile au inceput in 2002, cand a facut filmul autobiografic 8 Miles: “Munceam cate 16 ore pe zi si aveam doar cateva ferestre in care puteam sa dorm. Intr-o zi, cineva mi-a dat un Ambien si dupa aceea am simtit ca am nevoie de el tot timpul.(…)Ma drogam in fiecare zi”.

Eminem a reusit sa scape de dependenta in anul 2007 si de atunci spune ca nu a mai consumat droguri.

Text: Bianca Badescu