Esti nervoasa si irascibila mai tot timpul? Afla de ce!

shutterstock 66757357E normal sa fii nervoasa si irascibila in anumite situatii care presupun stres, neplaceri semnificative, insa cand observi ca acest lucru se intampla prea des si incepe sa-ti afecteze relatiile cu ceilalti, ar trebui sa-ti pui intrebari. Episoadele dese de irascibilitate, starile proaste de spirit in care te-ai certa cu toata lumea si in care ti se pune pata din orice pot semnala un dezechilibru in organism.

 

Problemele hormonale

Atunci cand hormonii isi fac de cap in corpul nostru, starea de spirit ne va fi influentata cu siguranta. De exemplu, daca suferim de hipertiroidism, adica tiroida secreta mai multi hormoni decat ar fi normal, acest lucru ne face sa devenim foarte irascibile si sa ne enervam din orice.

La fel, atunci cand suntem in perioada premenstruala, incepem sa ne simtim mai triste, suntem mai nervoase si ne suparam mai usor. Explicatia: nivelul de progesteron si estrogen din corp scade si astfel creierul nostru secreta mai putina serotonina. Si odata cu asta, ni se schimba si starea de spirit. Intensitatea acestor stari variaza de la luna la luna si este normal sa le avem, atata timp cat apar doar inaintea menstruatiei si nu devin permanente.

 

Diabetul

Diabetul este o boala perfida, care afecteaza multe dintre functiile corpului, unele la care nici macar nu ne-am gandi. Scaderea nivelului de zahar din sange, in cazul crizelor hipoglicemice care se produc in diabet, ne face mai furiosi si mai agresivi. Aceste probleme pot aparea in cazul diabeticilor si cand le este pur si simplu foame, pentru ca organismul este obisnuit cu un nivel foarte ridicat al zaharului in sange.

 

Hipocalcemia

Lipsa calciului din corp ne da o stare proasta, transformandu-ne in niste oale sub presiune gata sa explodeze la cea mai mica schimbare. Atfel ca suntem mai anxiosi, mai deprimati si mai nervosi. langa starile de nervozitate, lipsa calciului mai da si alte simptome cum ar fi spasmele musculare, ritm cardiac neregulat, stare de oboseala si slabiciune.

Text: Bianca Badescu