Excentrici celebri (I): Anna Piaggi

anna_1Excentrici celebri (I): Anna Piaggi

Cand o vezi pe Anna Piaggi, n-ai cum sa nu ramai inmarmurit de uimire. Fiecare aparitie a ei este spectaculoasa si nu seamana cu nimeni altcineva. De aceea, Anna Piaggi este inconfundabila. Poate va intrebati cu ce se ocupa aceasta femeie excentrica si uimitoare. Este consultant creativ la Vogue Italia inca din 1988 pentru care s-au creat celebrele Doppie Pagine (pagini duble de moda), este scriitoare si un nume important in industria modei, nelipsita din primele randuri ale celor mai mari prezentari de moda.

 

Anna Piaggi s-a casatorit in 1962 cu fotograful Alfa Castaldi, care a murit in 1995, Anna acomodandu-se foarte greu cu decesul barbatului cu care-si impartea viata. Nu se stie cu exactitate ce varsta are aceasta femeie excentrica, surprinzatoare si plina de energie, insa se speculeaza ca ar fi nascuta in 1931. N-ai zice ca o persoana de varsta ei poate avea o viata atat de agitata si de plina de culoare. Designerul Manolo Blahnik spunea despre ea ca se imbraca pentru a-i distra pe ceilalti oameni. Atunci cand se intalneste cu cineva, se gandeste ce ar putea sa poarte ca sa aiba relevanta pentru persoana respectiva. Doar cateva dintre numele celebre preferate pentru hainele din garderoba sa sunt: Versace, Westwood, Jenny Kee, Prada, Fendi, John Galliano sau Manolo Blahnik, care este si unul dintre prietenii sai apropiati.

Fiecare eveniment… cu palaria lui

Intotdeuna Anna Piaggi este imbracata in haine foarte colorate apartinand celor mai cunoscuti designeri, pe care le combina intr-un mod unic. Nu-i lipsesc niciodata palariile care sunt, normal, dintre cele mai neobisnuite. Prefera palariile mici si are un palarier personal, Stephen Jones, pe care il suna sa comande cate o palarie ori de cate ori participa la un eveniment special. Explicandu-si pasiunea pentru palarii, Anna a declarat simplu: “Ma simt bine cand port o palarie buna”. Machiajul sau este si el unul excentric si cum probabil ati ghicit dejà, foarte colorat. Nu se sfieste sa apara cu parul albastru si cu obrajii pictati cu doua buline rosii ce amintesc mai degraba de un clovn decat de o femeie machiata, asumandu-si cu naturalete imaginea de personaj teatral si spectaculos.

 

2 865 – rochii…

In anul 2006, la Victoria&Albert Museum a fost facuta o expozitie cu arhiva detinuta de Anna Piaggi. La acea data avea 2865 de rochii, 265 perechi de pantofi si 932 de palarii. Nu e de mirare ca lucrurile pe care le poarta au ajuns exponate in muzeu, pentru ca Anna are in garderoba piese rare de imbracaminte care dateaza si de acum 100 de ani. Colectioneaza piese vintage couture inca din anii 1960. Expozitia a celebrat dragostea Annei pentru ilustratiile de moda, desenele facute de Karl Lagerfeld pe tema stilului inimitabil al Annei Piaggi, paginile de moda din revista Vanity realizate de fotograful Antonio Lopez si un tablou special 3D facut de Richard Grey, un ilustrator faimos care a contribuit multi ani la paginile Annei din Vogue.

 

Succesul intr-o relatie inseamna sa te bucuri de “zgomotul” celuilalt

Anna Piaggi spune ca munca pe care o face pentru Vogue Italia este pur decorativa, iar Karl Lagerfeld a descris-o ca fiind un “star de cinema tacut”. Ce mai trebuie sa stiti despre Anna este ca are ca numar favorit ghinionistul 13, si ca succesul intr-o relatie pentru ea inseamna sa te bucuri de “zgomotul” celuilalt. Abordarea anacronica pe care excentrica Anna Piaggi o are vis-à-vis de moda este mai mult o pricepere decat un act de anarhism si este in definitiv semnul ei distinctiv si ceea ce a facut-o atat de celebra.

{besps}articole_ianuarie2011/articol_anna|width=396|height=594{/besps}

 

Text: Bianca Badescu

Foto:zimbio.com

vogue.it