Exerciții pentru tinerețea mâinilor

Mâinile sunt o carte de vizită, aşa că trebuie îngrijite cu atenţie. Vorbim deseori despre îngrijirea pielii, dar cât de des acordăm mâinilor atenția pe care o merită?

Spălarea și curățarea lor frecventă, cât și stresul și variațiile de temperatură le usucă foarte mult. De altfel, și anumite medicamente sau afecțiuni medicale pot fi responsabile de subțierea și uscarea pielii mâinilor. Și să nu uităm una dintre cele mai evidente cauze ale îmbătrânirii mâinilor: trecerea timpului.RILASTIL REPAIRING – Crema reparatoare pentru maini, 30m

Hidrateaza, hraneste si protejeaza pielea mainilor lasand-o moale, elastica si catifelata

Pentru că mâinile trădează adevărata vârstă pe care o ai, există și câteva exerciții prin care poți întârzia îmbătrânirea acestora, oferindu-le un aspect mai tineresc.

Aceste câteva exerciții simple, care trebuie efectuate zilnic, permit creșterea flexibilității mâinilor și facilitarea unei mai bune circulații a sângelui, crescând astfel eficacitatea tratamentelor de întreținere utilizate.

Pentru ca degetele să fie mai  fine, masați-le pe fiecare, de la vârf spre palmă.

Pentru ca mâna să devină mai suplă și mai elastică, uniți vârfurile degetelor și presați-le unele de altele de mai multe ori.

Pentru ca mâna să devină mai puternică, extindeți-o prin întinderea degetelor cât mai mult posibil și strângeți apoi pumnul. Repetați de mai multe ori.

Pentru a relaxa mâinile, pur și simplu ridicați-le până la înălțimea capului și scuturați-le ușor.

Așezați mâna cu degetele răsfirate pe o suprafață plană și apropiați-le apoi unul de celălalt, pe rând.

Alăturați-vă și uniți perfect mâinile și apoi îndepărtați degetele unele de celelalte, pereche cu pereche.

Presați fiecare deget al mâinii de degetul mare al aceleiasi mâni.

Țineți antebrațul stâng cu mâna dreaptă și efectuați mișcări circulare cu mâna stângă. Faceți același lucru cu mâna dreaptă.

Înpreunați degetele celor două mâini și împinge-ți puternic cu o mână într-una și apoi în cealaltă, pentru a întări și a face mai flexibilă articulația încheieturii mâinii.

Text Cristina Dudău

Foto https://www.mavala.fr/hands-exercices.html/