Fantezia salveaza casnicia?

Fantezia salveaza casnicia?Multor barbati li se intampla ca atunci cand fac dragoste cu iubitele lor sa se gandeasca la fete cunoscute pe care le admira sau la actrite faimoase. Pentru ei, fanteziile erotice cu alte femei fac ca relatia sexuala cu iubita sa fie mai satisfacatoare.

Prima oara, fanteziile apar in mod inconstient. Imaginea unei fete frumoase ii fulgera mintea si gandindu-se ce ar putea face daca s-ar afla in compania ei, isi surprinde placut sotia prin gesturile din ce in ce mai dragastoase. «Nu ai fost niciodata mai bun», va spune ea extaziata. Si astfel fantezia devine o practica frecventa, dar bineinteles, cu scopul de a-si satisface pe deplin sotia. Nu este vorba nici pe departe de lipsa de atractie pentru partenera sa, ci de o metoda de a combate rutina si plictiseala.

Harta dragostei
Specialistii afirma ca fanteziile isi au originea in asa-zisa harta a dragostei, o harta pe care toti o trasam cu coordonatele partenerului, cu activitatile sexuale si afective care ne par noua cele mai erotice. Fanteziile completeaza harta adaugand pistele care lipsesc. Ele intretin mintea activa si ne permit concentrarea asupra senzatiilor cele mai obraznice, fara cenzuri, marind astfel posibilitatea de excitare erotica.

Combate plictiseala
Fanteziile au caracter fictiv, privat si le poate avea oricine. Daca nu sunt exprimate verbal, fanteziile nu pot fi descoperite de partenerul inselat cu gandul. In plus, ele pot fi schimbate sau intrerupte dupa bunul plac al «directorului de scena». Psihologii sustin ca fanteziile reusesc sa combata plictiseala, sa stearga presiunile si sa imbunatateasca performantele in pat. Multi le folosesc cu perechea lor pentru a transforma o intalnire sexuala intr-o experienta pasionala.

Foloseste fantezia in favoarea ta
Fanteziile sunt excursii ale mintii care genereaza excitatie, aventura, incredere in sine si, mai ales, placere. Celalalt nu ar trebui sa se simta jignit de o marturisire de tipul «Cand fac dragoste cu tine ma gandesc la Jenifer Lopez». Sigur, nu este atat de usor sa accepti ca in cele mai intime momente iubitul se gandeste la o alta persoana. Fanteziile pot naste indoieli fata de fidelitatea partenerului care ar trebui sa inteleaga ca acestea sunt doar niste iluzii. Specialistii sunt de parere ca ideal ar fi sa ne impartasim fanteziile cu iubitul sau iubita pentru a ne imbunatati relatia. In anumite situatii, ele pot lua forma unor jocuri care duc la revitalizarea vietii sexuale a ambilor parteneri. Nu trebuie uitat ca nu il putem forta pe cel de langa noi sa faca ceva care ii displace. Barbatii sunt insa mai prudenti si prefera sa nu divulge iubitelor secretul unei vieti sexuale atat de pasionale, atata timp cat acestea nu se plang de prestatia lor din dormitor.

Text: Ana Macovei