Femeile au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera dupa un accident vascular cerebral

Femeile au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera dupa un accident vascular cerebralIn timp ce oamenii de stiinta si cadrele medicale fac o multime de recomandari privind prevenirea accidentului vascular cerebral la femei, un nou studiu sugereaza faptul ca femeile au nevoie de o perioada mai indelungata pentru a se recupera.

O echipa de cercetatori de la Wake Forest Baptist Medical Center din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, a studiat 1370 de persoane cu varste cuprinse intre 56-77 ani, timp de 12 luni, dupa ce acestea au suferit un accident vascular cerebral ischemic.

Acestia au tinut seama de diferentele socio-demografice, de severitatea atacului si de natura dizabilitatii.
La trei luni de la inceperea studiului, oamenii de stiinta au descoperit ca femeile s-au confruntat cu probleme legate de mobilitate, durere, niveluri de anxietate si depresie mai mari decat barbatii.
„Deoarece tot mai multi pacienti supravietuiesc accidentelor vasculare cerebrale, profesionistii din domeniul sanatatii ar trebui sa acorde mai multa atentie problemelor privind calitatea vietii si dezvoltarii instrumentarului de screening pentru a imbunatati viata pacientilor dupa un accident vascular cerebral”, spune Dr. Cheryl Bushnell, profesor de neurologie la Wake Forest Baptiste.

 

Text: Andreea Popescu

februarie 25th, 2014 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate