Femeile care sufera de diabet sunt nesatisfacute din punct de vedere sexual

shutterstock_14800645Femeile care sufera de diabet se pare ca sunt nesatisfacute din punct de vedere sexual, potrivit unui studiu realizat pe aproximativ 2.000 de femei.

Cercetatorii de la Universitatea din San Francisco au descoperit ca femeile care fac tratament cu insulina pentru a-si manageria diabetul (diabet de tip 1) precum si cele care urmeaza un anumit tratament pentru diabetul de tip 2 prezinta mai multe sanse de a avea dificultati in a atinge orgasmul fata de femeile care nu sufera de aceasta dereglare. Femeile care au diabet si care totusi nu utilizeaza injectiile cu insulina sunt cu 40% mai susceptibile de a fi nemultumite de viata sexuala pe care o au, decat femeile care nu sunt diabetice.

Cea mai mare problema a femeilor care sufera de diabet si care se trateaza cu insulina este aceea ca nu pot avea parte de lubrifierea naturala si prezinta dificultati in atingerea orgasmului, factori care tin de neuropatia diabetica (distrugerea nervilor din cauza unui nivel crescut de glucoza in sange). Pe langa complicatiile care apar in urma diabetului, precum problemele cu inima, accidentele vasculare cerebrale, disfunctia renala, viata sexuala a femeilor poate fi si ea serios afectata.

Potrivit Asociatiei Americane de Diabet, mai mult de 12.5 milioane de femei sau 10.8% din totalul femeilor cu varste de peste 20 de ani prezinta un anumit tip de diabet. Acest numar uluitor de mare indica faptul ca trebuie trase mai multe semnale de alarma in acest sens si trebuie facute mai multe cercetari, mai ales in ceea ce priveste femeile care isi administreaza insulina. De asemenea, exista o legatura bine stabilita deja intre barbati si disfunctiile erectile care apar din cauza leziunilor la nivelul nervilor. Aceste leziuni pot fi observate de obicei la nivelul nervilor mainilor si picioarelor, insa nici organele sexuale nu sunt ocolite, spun cercetatorii. Femeile pot insa repara aceasta problema cu lubrifianti, iar in ceea ce ii priveste pe barbati exista medicamente orale sau injectabile sau chiar anumite interventii chirurgicale care ii pot ajuta. Daca aceste probleme apar, este neaparat nevoie sa discutati cu medicul specialist, astfel incat sa se gaseasca cea mai buna varianta.

 

Text: Ruxandra Raica