Femeile considera relatiile de prietenie cu barbatii o povara

shutterstock_62356297Atractia intre prietenii de sex opus este vazuta mai degraba ca o povara decat ca aducatoare de satisfactie, conform unui nou studiu in domeniu.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 5.000 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani.

Participantii la studiu au fost rugati sa enumere avantajele si dezavantajele prieteniei cu o persoana de sex opus. Din totalul de participanti, 32% dintre femei au declarat ca vad prietenia cu o persoana de sex opus ca pe o povara, in timp ce doar 6% dintre ele au declarat ca vad aceasta prietenie ca aducatoare de beneficii in folosul lor.

Facandu-se o comparatie intre femei si barbati, se pare ca 47% dintre femei vad prietenia cu un barbat ca fiind un dezavantaj, in timp ce doar 22% dintre baieti cred ca nu este in folosul lor o prietenie cu o persoana de sex opus.
In cadrul aceluiasi studiu, 38% dintre femei si 25% dintre barbati cu varste cuprinse intre 27 de ani si 50 de ani au declarat ca gelozia partenerilor de viata ii face sa nu „isi permita” niciun fel de prietenie cu o persoana de sex opus.

„Descoperirile noastre implica informatii legate de atractia sexuala dintre prieteni, care este atat de comuna si cu consecinte negative pe termen lung”,  au declarat cercetatorii de la Universitatea din Wisconsin.

Relatiile de prietenie tin doar de felul nostru de a fi, de cum suntem construiti, pentru ca astea sunt lucrurile care stau la baza unei prietenii. In ceea ce priveste relatiile cu partenerii de viata, savantii le aduc la cunostinta ca o prietenie e o prietenie pana la urma si nu trebuie comparata cu nimic, nici considerata ceva ce nu este. Prin urmare, tu cum vezi prietenia cu persoanele de sex opus: aducatoare de satisfactie sau o povara?
Studiul a fost publicat in Jurnalul de Relatii sociale si personale.

 

Text: Andreea Popescu