Femeile cu IQ mare sunt mai deschise la noi experiente

1a1abcshutterstock_20849647Un studiu recent a relatat faptul ca femeile mai inteligente sunt mai deschise la noi experiente si sunt dispuse sa experimenteze consumul de substante ilegale, mai mult decat cele cu un IQ mai mic.

Dr. James White si colegii sai de la Universitatea Cardiff din Londra au constatat ca femeile care au IQ-ul mai mare decat media apeleaza mai des la substante halucinogene, in jurul varstei de 30 de ani, comparativ cu celelalte femei de 30 de ani, a relatat Daily Mail.

Rezultatele studiului au indicat faptul ca femeile cu un IQ intre 107 si 150 au folosit droguri de cel putin doua ori mai mult decat femeile care au un IQ sub 95, in conditiile in care IQ-ul mediu este 100. Dr. White a spus: “Singurul lucru pe care am putea sa il speculam este faptul ca oamenii cu un IQ ridicat tind sa fie mai deschisi experientelor noi.” Rezultate similare au fost descoperite si pe esantionul de barbati analizat in cadrul studiului, ceea ce inseamna ca descoperirea nu se limiteaza numai la femei, ci ii priveste pe toti tinerii de 30 de ani.

Concluziile studiului au fost publicate in Revista de Epidemiologie si Sanatate Comunitara Londoneza.

Text: Andreea Popescu