Femeile de 30 de ani, ingrozite de efectele imbatranirii

shutterstock_75635497Vesti proaste pentru unele dintre cele mai frumoase femei din lume. Conform ultimelor relatari din domeniu, se pare ca Miranda Kerr, Cheryl Cole, Mila Kunis, Emily Blunt si Agyness Deyn vor incepe sa se chinuie sa arate bine si sa stearga petele, ridurile si toate efectele negative ale vietii de model.

Dupa ce si-au petrecut toata adolescenta incercand sa para mult mai in varsta decat sunt in realitate, au ajuns in cele din urma sa fie multumite cu aspectul lor, insa pentru putin timp. Se pare ca, odata cu implinirea varstei de 30 de ani, acestea devin ingrijorate de aspectul lor.

Potrivit studiului, femeile se tem de cu totul alte aspecte ale imbatranirii in comparatie cu barbatii. Se pare ca acestora le este frica ca nu vor mai fi atragatoare si ca vor deveni “invizibile”. Ridurile, parul alb, burta ramasa in urma nasterilor, pielea si cresterea in greutate sunt aspectele care le ingrozesc pe femei. De asemenea, parul femeilor este primul care are de suferit, deoarece acesta incepe sa se albeasca. Mai multe de atat, 33% dintre femei se plang ca, odata trecute de a doua tinerete, parul lor incepe sa se subtieze si sa se rareasca vizibil devenind astfel o problema majora pentru trei din zece dintre ele.

Studiul arata ca alte temeri de-ale femeilor legate de trecerea anilor sunt cele referitoare la aparitia parului facial si a petelor pe piele. Pentru a combate aceste semne ale imbatranirii, sunt suficiente 12 minute in fiecare zi destinate ingrijirii. Aplicarea cremelor necesare timp de 12 minute in fiecare zi reprezinta in total 73 de ore pe an. In timp ce mai mult de una din zece femei se simt mai in varsta decat sunt cu adevarat, sase femei din zece sustin ca ingrijirea pielii si aplicarea make-up-ului le fac sa se simta mai tinere.

Andrew Mireles, directorul companiei Superdrug, cel care a realizat studiul pe un esantion de 2.000 de femei, este de parere ca situatia este destul de ingrijoratoare daca femeile de 30 de ani au inceput atat de devreme sa isi faca probleme in ceea ce priveste imbatranirea.

“Nu este niciodata prea tarziu pentru a incepe sa ai grija de pielea ta, iar femeile de azi sunt norocoase ca produsele de pe rafturile magazinelor destinate ingrijirii personale functioneaza cu adevarat”, spune Mireles.

Un ritual de ingrijire trebuie respectat de orice femeie care isi doreste ca pielea ei sa arate impecabil.

 

Text: Andreea Popescu