Femeile pot avea orgasm la sala de sport

shutterstock_82588531Cercetatorii au o veste buna pentru doamne: femeile pot atinge orgasmul si fara sa faca sex sau sa apeleze la un vibrator – este suficient sa mearga la sala!

Cu ajutorul unor chestionare aplicate pe 124 de femei care au experimentat orgasmul indus de exercitiile fizice si a 246 de femei care au simtit placere sexuala in timpul exercitiilor fizice, cercetatorii au reusit sa afle mai multe despre acest fenomen. Mai mult de 40% dintre femei experimentasera acest tip de orgasm de mai mult de 11 ori in viata.

Majoritatea femeilor care au avut orgasm au declarat ca se simteau intr-o oarecare masura rusinate sa exerseze in public si ca nu au avut fantezii sexuale sau nu se gandeau la cineva de care erau atrase cand au experimentat orgasmul.

45% dintre femei au spus ca au avut orgasm in timp ce faceau exercitii pentru abdomen, 19% au avut orgasm pe bicicleta sau la spinning, 9,3% in timp ce se catarau pe franghii si 7% in timp ce alergau. Desi orgasmul poate fi experimentat la sala in timpul mai multor tipuri de exercitii, totusi exercitiile pentru abdomen par a fi cele mai eficiente, in special cele care presupun sa te sprijini in maini pe un suport si sa iti ridici genunchii catre piept.

Cercetatorii de la Institutul pentru Promovarea Sanatatii Sexuale al Universitatii din Indiana nu stiu inca de ce anumite exercitii duc la orgasm, dar se pare ca sportul imbunatateste viata si potentialul sexual al unei femei.

Text: Bianca Badescu