Femeile prefera barbatii fara par pe piept

shutterstock_25070230

Cu par, fara par… o dilema ce a fost in sfarsit elucidata. Se pare ca barbatii fara par pe piept sunt mai doriti de catre reprezentantele sexului frumos decat cei cu par. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns in urma unui studiu stiintific realizat de specialistii de la Universitatea din Tarnovo, Slovacia.

Conform acestora, se pare ca un procent de 80% dintre femei prefera barbatii fara par, in timp ce doar 20% prefera barbatii parosi, conform Daily Mail.

Cu toate acestea, cercetatorii din Slovacia recunosc ca sunt inca nedumeriti de ce este atat de mare numarul femeilor care prefera barbatii fara par. Conform acestora, unul dintre motivele pentru care femeile se feresc de barbatii cu par pe trup este din cauza temerii ca ar putea sa se ascunda paduchi sau alte insecte in perii lor. Insa chiar si asa, in ziua de astazi este mai greu de crezut ca ar putea exista astfel de temeri. In consecinta, teoria a picat. Si pentru ca nicio o alta teorie nu a rezistat, misterul persista.
“Potrivit evolutiei civilizatiei, barbatii fara par ar trebui sa fie preferati de catre femei in functie de zone, culturi si chiar religie, insa nici aceasta teorie nu poate fi luata in considerare”, a declarat Pavol Prokop, profesor de biologie la Universitatea din Trnava, Slovacia, citat de cotidianul LiveScience.

“Am comparat doar doua tari care difera din punct de vedere climatic si in care pericolul de transmitere a parazitilor este mai mare, Turcia si Slovacia.
Nimic nou, nu am gasit nicio explicatie pentru care femeile prefera barbatii epilati. Nu ne ramane decat sa credem ca aceasta preferinta depinde de genele femeilor, insa nici asta nu este o teorie batuta-n cuie”.

Singura explicatie pentru care reprezentantele sexului frumos prefera barbatii epilati este ca acestea prefera sa fie atinse de un piept barbatesc, dar catifelat. Pentru a elucida acest mister, oamenii de stiinta vor extinde studiul si in alte tari.

Studiul a fost publicat in revista Archives of Sexual Behavior.

 

Text: Andreea Popescu