Femeile – „sefi de cosmar”

0a0a0a0a991121In urma unui sondaj, s-a ajuns la concluzia ca din ce in ce mai multe femei care se afla in pozitii de conducere la serviciu sunt mai certarete si au un comportament agresiv, atat fata de colegii lor directi, cat si fata de restul angajatilor.

Cu toate ca un astfel de comportament este mai degraba asociat cu sefii de sex masculin, femeile care se afla in fruntea unor departamente si nu numai, care detin functii de conducere, recunosc ca sunt violente din punct de vedere verbal, tipa si se cearta la locul de munca. Femeile-director spun ca, de cele mai multe ori dau vina pe restul angajatilor atunci cand lucrurile nu merg tocmai bine. 

 

Se pare insa ca principala cauza a unui astfel de comportament si a nervozitatii se datoreaza nivelului crescut de stres si incapacitatii acestor femei de a face fata. Femeile tind sa acorde mult mai multa atentie detaliilor decat barbatii, astfel incat se preocupa de lucrurile mici si lipsite de importanta.

Din aceasta cauza, femeile critica mai mult decat barbatii, spun lucruri rautacioase, iar acest comportament poate fi considerat de restul colegilor drept un comportament agresiv.

 

Text: Ruxandra Raica