Femeile sunt nemultumite de felul in care arata din cauza altor femei

shutterstock_2103557Femeile sufera de o epidemie de insecuritate in ceea ce priveste corpul lor, s-a constatat in urma unui sondaj. Potrivit sondajului realizat de YouGov, 59% dintre femeile chestionate au declarat ca au ganduri negative despre aspectul lor de cel putin patru ori pe zi, in timp ce jumatate dintre ele se simt vinovate pentru felul in care arata imediat dupa ce termina de mancat.

Ingrijorator, un sfert dintre femei ar lua ca pe un compliment daca cineva le-ar spune ca sunt slabe, a raportat cotidianul The Sun. Sondajul exclusiv, de asemenea, a constatat ca multe femei dau vina pe alte femei pentru felul in care se simt si pentru repulsia pe care o simt fata de corpul lor. Conform spuselor participantelor, faptul ca prototipul femeii slabe este in continua dezvoltare, idealul acestora despre frumusete s-a modificat, ajungand in multe cazuri greu de atins. Desi profesionistii fac ca imaginile femeilor de pe copertele revistelor sa atinga un nivel de perfectiune pe care nici modelele nu il au in viata reala acest lucru face ca greutatea ideala promovata de acestea sa poate fi atinsa de numai 5% din populatia feminina a globului.

45% dintre acestea au declarat ca au facut sex doar cu barbatii care le faceau complimente despre corpul lor.

Studiul, care a implicat 1.831 de femei din Marea Britanie, a relevat faptul ca un vast 74% cred ca reprezentarea generala a imaginii de frumusete este in prezent cea a femeii slabe.

Cu toate acestea, aproape jumatate (42%) dintre respondenti au sustinut ca, in realitate, o dimensiune de 12 este “perfecta”. De asemenea, studiul a relevat ca 7 din 10 femei cred ca viata li se va imbunatati odata cu imbunatatirea aspectului fizic. Numai una din 50 de femei este multumita de cum arata – ceea ce inseamna ca majoritatea femeilor sunt nemultumite atunci cand se privesc in oglinda!

Principalul factor care le motiveaza pe femei sa faca eforturi sa slabeasca este aspectul fizic – aproape 40% dintre femei vor sa slabeasca pentru ca nu se simt bine in corpul lor.

Greutatea corporala trecuta de greutatea medie motiveaza peste 18% dintre femei sa ia masuri. In medie, femeile incep sa dea atentie excesului de greutate de la 7 kilograme in plus.

 

Text: Andreea Popescu