Femeilor le este rusine sa faca exercitii in aer liber

1234569 din 10 femei din Marea Britanie se rusineaza la ideea de a face sport in aer liber din cauza increderii scazute pe care o au in corpul lor, arata un studiu realizat de Organizatia Caritabila pentru Sanatate Mentala Mind.

Multe dintre femei prefera sa faca exercitii sau sa alerge noaptea, pentru a minimiza sansele de a fi vazute, iar altele pur si simplu evita sa faca exercitii in aer liber. Evitarea sportului in aer liber nu este insa o solutie inteleapta, pentru ca activitatea fizica facuta afara este un anti-depresiv eficient in tratarea depresiilor usoare si moderate, dar si a anxietatii. In plus, doua treimi dintre femei cred ca, daca ar face exercitii in grup, restul femeilor de acolo ar fi neprimitoare si le-ar privi de sus.

Pentru realizarea studiului, cercetatorii au intervievat 1.450 de femei si au descoperit si faptul ca, atunci cand sunt deprimate, femeile tind sa aiba urmatoarele activitati: sa manance (71%), sa asculte muzica trista (32%), sa petreaca timp pe retelele sociale (57%), sa doarma (66%) sau sa stea singure (71%).

Text: Bianca Badescu