Femeilor le este rusine sa faca exercitii in aer liber

Femeilor le este rusine sa faca exercitii in aer liber9 din 10 femei din Marea Britanie se rusineaza la ideea de a face sport in aer liber din cauza increderii scazute pe care o au in corpul lor, arata un studiu realizat de Organizatia Caritabila pentru Sanatate Mentala Mind.

Multe dintre femei prefera sa faca exercitii sau sa alerge noaptea, pentru a minimiza sansele de a fi vazute, iar altele pur si simplu evita sa faca exercitii in aer liber. Evitarea sportului in aer liber nu este insa o solutie inteleapta, pentru ca activitatea fizica facuta afara este un anti-depresiv eficient in tratarea depresiilor usoare si moderate, dar si a anxietatii. In plus, doua treimi dintre femei cred ca, daca ar face exercitii in grup, restul femeilor de acolo ar fi neprimitoare si le-ar privi de sus.

Pentru realizarea studiului, cercetatorii au intervievat 1.450 de femei si au descoperit si faptul ca, atunci cand sunt deprimate, femeile tind sa aiba urmatoarele activitati: sa manance (71%), sa asculte muzica trista (32%), sa petreaca timp pe retelele sociale (57%), sa doarma (66%) sau sa stea singure (71%).

Text: Bianca Badescu

aprilie 30th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate