Fenomenul de sexting, tot mai intalnit la cuplurile tinere

shutterstock_16553479Datorita tehnologiilor avansate, fenomenul ce poarta denumirea de sexting (de la cuvintele “sex” si “texting”) nu mai este un secret pentru nimeni. Acest fenomen presupune trimiterea de mesaje si de fotografii cu continut sexual explicit, la inceput prin intermediul telefonului mobil, ulterior si prin alte medii de comunicare online. In ultimii ani, sextingul a inceput sa se bucure de o popularitate din ce in ce mai mare, mai ales in randul adolescentilor si tinerilor adulti.

Astfel, in urma unui sondaj online realizat de catre telefonia mobila Recombu.com, s-a constatat faptul ca aproape jumatate dintre adultii britanici, respectiv 47%, trimit mesaje cu tente sexuale partenerilor de viata.

Compania de telefonie mobila a realizat sondajul cu ajutorul a 2.000 de adulti implicati intr-o relatie. In urma acestuia, s-a constatat faptul ca unu din zece adulti la un anumit moment dat a trimis un mesaj cu tenta sexuala altei persoane decat partenerului de viata.

1 din 7 participanti la studiu, respectiv 14%, a declarat ca obisnuieste sa stearga mesajele de tip „sexting” din telefonul mobil, pentru a nu fi prins ca practica acest gen de conversatie.  
Un surprinzator 12% dintre participantii la studiu au declarat ca si-au dat numarul si au cerut numarul de telefon altor persoane, in ciuda faptului ca erau deja angajati intr-o relatie. Si pentru ca se poarta infidelitatea in cuplu din ce in ce mai frecvent, se pare ca 10% dintre barbatii infideli au fost prinsi de catre partenerele lor. Cu toate ca numarul barbatilor este in crestere, conform sondajului se pare ca, desi 19% dintre barbati considera „sextingul” un preludiu al relatiei, 14% sunt de parere ca „sextingul” nu are ce cauta intr-o relatie.
Lasand deoparte dezavantajele sextingului, se pare ca subiectii au precizat ca acest tip de comunicare – sexting – grabeste lucrurile spre o partida de sex, respectiv  80% dintre femei si 58 % dintre barbati. „Cercetarile noastre arata ca clar ca acest fenomen a devenit mult mai frecvent in societatea de astazi deoarece ii dezinhiba pe parteneri”, a declarat Hannah Bouckley, editor la compania Recombu.com, pentru  Daily Mail.
Participantii la studiu sunt de parere ca sextingul e o modalitate la indemana de a-ti da frau liber imaginatiei si de a pastra “flacara iubirii” aprinsa in cazul celor care nu sunt aproape de persoana iubita.

 

Text: Andreea Popescu